Pazarcıdan Şahin'e 'emekli maaşı' şikayeti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2009 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da halk pazarını ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Bakan Şahin, seçim çalışmaları kapsamında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Menderes Türel ve ilçe belediye başkan adaylarıyla, Çakırlar Mahallesi'ndeki halk pazarını gezdi.

Şahin ve beraberindekiler, ziyaret sırasında pazar yerinde gözleme yedi. Sacın başına geçerek bir süre bazlama pişiren Şahin, eskiden İstanbul'da fırıncılık yapan babasının yanında çalıştığını anlattı.

Pazar yerinde dolaşan Bakan Şahin, esnafın sorunlarını da dinledi. Emekli olan ve pazarcılık yapan Adil Şener, Bakan Şahin'e, "Buradan Ankara'ya ne götürmek istersiniz? Size ne verelim, nasıl olsa siz bize vermiyorsunuz. Emeklilerin maaşı çok az" dedi.

Bunun üzerine Bakan Şahin, emekli maaşlarının halen çalışmakta olan kişilerden toplanan primlerle ödendiğini, ancak bu paraların yetmediğini, her yıl bütçeden Sosyal Güvenlik Kurumuna 25 milyar TL aktarmak zorunda kalındığını belirtti.

Adalet Bakanı Şahin, pazarı gezdikten sonra kahvehaneleri de ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü. Vatandaşlar, Şahin'e bölgedeki imar sorununu anlatarak, çözüm bulunmasını istediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber