Ankara'da tutuklanan astsubaylara 'işkence' iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2009 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Kayseri'de bir süre önce gözaltına alınan ve daha sonra Ankara'da askeri mahkemece tutuklanan Astsubay Ali Balta'nın avukatları, müvekkillerine sorgulama sırasında baskı ve işkence yapıldığını, hipnoz uygulandığını iddia etti.

Tutuklu Astsubay Ali Balta'nın avukatları Mustafa Dokumacı ve Çağatay Sakaoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, müvekkillerinin sorgulamasının hukuk kurallarına aykırı şekilde yapıldığı öne sürüldü.

Müvekkillerinin, baskı ve işkenceye maruz bırakıldığı ve ifadesinde "hipnoz" yönteminin kullanıldığı iddia edilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Müvekkilim Ali Balta, kendini emekli Yarbay olarak tanıtan adının G.D. olduğunu söyleyen 1.70 boylarındaki beyaz saçlı kişinin hem kollukta, hem de savcılıkta ifadesine iştirak ettiğini, bu şahsın müvekkile ilaç ve hipnoz uygulayarak uyuşturduğu, psikolojik baskı uyguladığı ve iradesinin fesada uğradığı gerekçesiyle, 07.03.2009 tarihli ifadesiyle kendisine dikte ettirilerek yazılan 17 sayfalık beyanı kabul etmemiş, reddetmiştir.

Müvekkilimin ifadesinin baskı ve işkence altında, hipnoz gibi CMK. 148. maddede sayılan yasak sorgu yöntemleri kullanılmak suretiyle müvekkile dikte ettirilerek alındığı sabittir."

Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi'nde görev yapan Astsubay Ali Balta, Astsubay İsmail Dağ ve Astsubay Çavuş Orhan Güleç, "resmi evrak üzerinde tahrifat" yaptıkları iddiasıyla bir süre önce gözaltına alınmıştı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkeme'sinde yapılan duruşmada, Astsubay Ali Balta ile Astsubay İsmail Dağ tutuklanmış, Astsubay Çavuş Orhan Güleç, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber