Emniyet Müdürü, ekiplerin performansını test etmek için asılsız ihbar veriyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2009 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta Emniyet Müdürü Kemal Seyhan, ekip ve polis müdürlerinin suçlar karşısındaki hızını ve duyarlılığını test etmek için zaman zaman soygun, gasp ve hırsızlık ihbarları veriyor.

Tespit ettiği aksaklıklar üzerine uyarılarda bulunan Seyhan, başarılı personeli de ödüllendiriyor. Seyhan, daha önce de cep telefon numarasını vatandaşlara vererek, birçok suç örgütünün ortaya çıkmasını sağlamıştı.

Kemal Seyhan, bu uygulamayla, 155 Haber Merkezi tarafından yapılan ihbar sonrasında ekiplerin ve polis müdürlerinin nasıl hareket ettiklerini test etme imkanı bulduğunu söyledi.

Soygun ihbarının ardından ekiplerin olay yerine varış süreleri, eşkâl alıp merkeze bildirmeleri ve ekiplerin daha önceden belirlenen noktalara yerleştirilip yerleştirilmediklerini kontrol ettiğini ifade eden Seyhan, "Bu tatbikatlar bize olaylara karşı her an, her zaman hazır durumda olup olduğumuzu gösteriyor. İhbardan sonra zamana karşı bir yarış başlıyor. Ekiplerin zamanında olay yerine ulaşması ve tedbir alması önemli. Sadece ekipleri değil, şube müdürlerini de kontrol ediyorum. Gittikleri zaman memurların davranışları, neler yapmaları gerektiğini, varsa hataları ikaz ediyorum ve yazıyorum. Her memur bizim için kıymetlidir. Cezanın yanı sıra ödüllendirmede yapıyoruz." diye konuştu.

Seyhan, ihbarlardan hiç kimsenin haberi olmadığını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber