Türkiye'nin batısına yeniden yağış geliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Mart 2009 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin batı bölgelerinin arşamba gününden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kuvvetli yağışla birlikte Lodos fırtınasının etkili olması beklendiği belirtildi. Çarşamba günü sabah saatlerinde Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğleden sonra batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatısı'nda (Ankara ve Eskişehir çevrelerinde) devam edeceği tahmin ediliyor.

Yağışlar Marmara'nın batısı, (Çanakkale,Edirne, Tekirdağ, Kırklareli) Kıyı Ege, (İzmir, Aydın, Denizli, Muğla çevreleri) ve batı Akdeniz'de kuvvetli olacak. Yağışlı havanın Perşembe günü; Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile doğu Anadolu'nun batısında etkili olması bekleniyor.

Lodos fırtınasının Çarşamba günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile batı Karadeniz bölgelerinde, Perşembe günü İç Anadolu'nun doğusu,(Yozgat, Sivas, Kayseri, Niğde) doğu Akdeniz, (Adana, Kahramanmaraş, Mersin, Hatay) orta Karadeniz'in iç kesimleri (Amasya, Çorum, Tokat) ile doğu Anadolu'nun batısında (Malatya, Elazığ, Erzincan) saatte 60 - 70 km hızla kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Yetkililer Lodos fırtınası ve kuvvetli sağanak yağışın oluşturacağı olumsuz şartlara karşı (soba-baca ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler,çatı uçması,ani su baskını, sel, taşkın ve yıldırım düşmesi) vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmasını istedi.

Öte yandan Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğusu (Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Kars, Ardahan, Ağrı, Van ve Hakkari illeri)ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ riskine karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber