Antalya'da baraj kapağı patladı, evler boşaltılıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Mart 2009 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teoman ERİŞ/ALANYA (Antalya), (DHA)

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde gece boyunca yağan yağmur nedeniyle dolan Dim Barajı'ndaki kapaklardan biri, aşırı yüklenmeye dayanamayarak patladı.

Dim Çayı çevresindeki okul ve evler tebdir amaçlı boşaltılıyor. Kaymakamlığın anonsuyla boşaltılan evlerin çevresinde jandarma ve polis güvenlik önlemi alıyor. Barajın olduğu bölgeye araç girişine izin verilmiyor.


Alanya'da su baskını tehlikesi yok

AA- DSİ 13. Bölge Müdürü Sedat Özpınar, Dim Barajı'nda dip savak kapağının yerinden çıkmasıyla başlayan su akışının sürdüğünü, ancak "çevre için tehlike arz edecek bir durum olmadığını" söyledi.

Dim Barajı'nda incelemelerde bulunan Özpınar, baraj inşaatını yürüten şirketin yetkilileriyle görüştü. Özpınar, barajda 4 adet dip savak kapağı bulunduğunu, bunlardan birinin bilinmeyen bir nedenle yerinden çıktığını, bu yüzden su akışı başladığını bildirdi.

Akan suyun debisinin saniyede 175 metreküp olduğunu hatırlatan Özpınar, Dim Çayı'nın su taşıma kapasitesinin ise bunun 2 katı olduğunu, bu nedenle herhangi bir sorun yaşanmayacağını bölge halkının sakin olması gerektiğini söyledi.

Özpınar, bölgedeki vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarı yapılmasını kendilerinin istediğini, ancak paniğe neden olacak bir durumun da olmadığını kaydetti.

Bu arada Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de, inceleme yapmak üzere bölgeye gitti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber