Kız Meslek lisesi mezunlarına okullarda bağımsız sınıf verilemeyecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Nisan 2009 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

27 Mart 2009 tarihinde yayımladığımız haberde, "Kız Meslek lisesi mezunları okullara usta öğretici olarak atanamayacak" başlığını kullanmış idik.

Ancak Eğitim Sen tarafından sitemize gönderilen açıklamada, kararın "kimlerin usta öğretici olarak atanıp atanamayacağına" ilişkin olmadığı, belirtilmiştir. Kararın usta öğreticilerin hangi görev ve sorumluluklar içinde çalışacağına ilişkin olduğunun belirtildiği açıklamada "Bu yönüyle söz konusu karar usta öğreticilerin öğretmen yerine bağımsız sınıf verilerek öğretmen görev ve sorumluluğu içinde görev yapmasını engelleyecek niteliktedir. Dolaysıyla anılan karar, usta öğreticilerin okul öncesi eğitimde öğretmenle birlikte, öğretmene yardımcı bir unsur olması gerekirken, öğretmen yerine görev yapmasını önleyerek, öğretmen açığının öğretmen istihdamıyla giderilmesine hizmet edecektir. " denilmiştir.

27 MART 2009'DA YAYIMLADIĞIMIZ HABER

Danıştay, Eğitim Sen tarafından açılan davada, 17.7.2008 gün ve 1983 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğünün genel yazısının 7.maddesinde yer alan ?öğretmen görev, yetki ve sorumluluğu çerçevesinde bağımsız sınıf verilecek şekilde planlama yapılması? ibaresinin ve anılan Yönetmeliğin 25.maddesinin 2.fıkrasındaki ?öğretmen görev ve sorumluğu içinde? ibaresinin yürütülmesinin durdurulmasına karar verdi.

Bu karar sonrasında; Kız Meslek Liselerinin çocuk gelişimi, çocuk gelişimi ve eğitimi ile çocuk gelişimi ve bakımı bölümlerinden mezun olanlar, 60 saatlik mesleki eğitim sonrasında okullara BAĞIMSIZ SINIF VERİLEREK usta öğretici olarak görevlendirilemeyecek.

Karar için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber