Adalet Bakanlığı'ndan yeni başlatılan personel atamalarına ilişkin duyuru

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Mart 2009 20:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.

ADALET BAKANLIĞI

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ

Sayı: 12 27/03/2009

BASIN DUYURUSU

Bakanlığımızca, merkez ve taşra teşkilatında çalışan personelin bir yerden başka bir yere atama ve nakil işlemlerinin, objektif yöntemlere göre eşit ve sistemli bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla yeni bir uygulama başlatılmıştır.

Adli ve idari yargı adalet komisyonları merkez ve mülhakat adliyelerinde görev yapan personelin, komisyonlar arası atanma talepleri bugüne kadar sürdürülen uygulamaya göre, komisyonlarca Yönetmeliğe uygunluk ve hizmet ihtiyaçları yönünden değerlendirildikten sonra, bütün yıla yayılan süreçte Bakanlığımıza iletilmekteydi.

Bu uygulama sonucunda, uzun yıllar aynı yerde görev yapan ve yönetmelikteki şartları tutan pek çok personelin nakil talebine, hizmette aksamaya neden olacağı gerekçesiyle muvafakat verilemiyordu.

Eş durumu, sağlık veya eğitim mazeretleri nedeniyle nakil talebinde bulunan personelin dahi başvurularına zaman zaman olumlu cevap verilememesi sonucu, Bakanlığımız aleyhine pek çok dava açılmakta, ayrıca talepleri karşılanamayan personelde motivasyon ve verim kaybı gözlemlenmekteydi. Bununla birlikte nakil taleplerinin toplu olarak alınmaması nedeniyle, sorunun çözümüne yönelik olarak insan kaynakları konusunda merkezi bir planlama yapılamıyordu.

Bütün bu sorunların aşılarak, nakil taleplerine hizmet gereklerinin elverdiği ölçüde cevap verebilmek, personelin memnuniyetini azami ölçüde sağlayabilmek ve nakil işlemlerini, objektif yöntemlere göre sistemli bir şekilde gerçekleştirebilmek amacıyla yeni bir uygulama başlatılmıştır.

Bu kapsamda; öncelikle başvuruda bulunanların görev yaptıkları ve atanma talebinde bulundukları mahallerdeki hizmet ihtiyaçları (norm kadro durumu) tespit edilmiş ve personelin nakil talepleri topluca alınmıştır.

İlgililerin nakil talepleri;

1-En son görev yaptığı komisyondaki hizmet süresi,

2-Atanmak istediği mahaldeki ihtiyaç durumu ve hizmet süresine göre aynı yeri tercih edenler arasındaki sıralaması,

3-Görev yaptığı yerdeki kadro ve ihtiyaç durumu ile nakil talebinde bulunanlar arasındaki kıdem durumu göz önünde bulundurulmak suretiyle sonuçlandırılmıştır.

Bu ilkelere göre;

Zabıt katibi unvanında 750, yazı işleri müdürü, idari işler müdürü, mübaşir, hizmetli ve diğer unvanlarda 162 olmak üzere toplam 912 kişinin naklen ataması yapılmıştır.

Bunun dışında, ceza infaz kurumlarında görev yapan taşra atamalı 699 personelin atama talepleri de aynı sistemle yerine getirilmiştir.

Yeni başlatılan bu havuz sistemi uygulamasıyla bundan sonra da atama ve nakil talepleri yılda en az bir defa toplu olarak değerlendirmeye alınacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber