Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 30 Mart 2009 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye bu hafta tam anlamıyla bahar havasını yaşayacak, sıcaklık artıyor, bugün batıda 20 derece ve üzerinde, ancak lodosun taşıdığı çöl tozları havanın puslu bir görüntü almasına neden olabilir.

- İstanbul ısınıyor, bugün sıcaklık 18 derece, ancak gökyüzü fazla açık değil, Ankara'da sabah sis olsa da öğle saatlerinde güneş görülüyor, sıcaklık salı-çarşamba daha yüksek. İzmir'de çöl tozları artıyor, hava puslu, sıcaklık 24 derece. Bursa bu hafta sisli, Adana güneşli olacak.

Marmara'da ılık bahar havası etkili olmaya başladı, sıcaklık 20 derece ve üzerinde. 5 gün yağış yok, ancak çöl tozlarının yarattığı pus nedeniyle güneş te fazla görülmüyor.

İç Anadolu'da sıcaklık özellikle salı, çarşamba oldukça artacak. Bu bölgede sabah sis olsa da öğle saatlarinde güneş görülüyor.

Ege'de sıcaklık lodosla 25 dereceye yaklaştı, ama oluşan pus güneşi örtüyor. Rüzgar zayıf, Kütahya ve iç kesimlerde de bu hafta sis de etkili olacak.

Akdeniz ve Güneydoğu'da bulutlar dağıldı, yağış yok, sıcaklık bu hafta her gün biraz artış gösterecek.

Doğu Anadolu da yeni haftaya güneşli başlıyor, Erzurum çevresinde sis etkili. Yarın Malatya çevresinde hissedilir sıcaklık artışı olacak.

Karadeniz'de bugün Bolu-Samsun arasında hava 5-6 derece birden ısınıyor, Doğu Karadeniz yarın ısınmaya başlayacak. Hafta ortası Batı Karadeniz bulutlanabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber