Erzurum'daki muhtarlık kavgasında ölü sayısı 5'e çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2009 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Horasan'da muhtarlık kavgasında ölü sayısı 5'e çıktı

Erzurum - Erzurum'un Horasan ilçesinde muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada, ölü sayısı 5'e yükseldi.

Erzurum Valisi Sami Bulut, kavganın ardından geldiği Horasan'da yaptığı açıklamada, Aliçeyrek köyünde muhtarlık seçiminde farklı adayları destekleyen aynı aileden iki grubun silahlı kavgasında yaralanan Korkmaz Yardelen ve Nihat Pak'ın kaldırıldıkları hastanelerde yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Bu kişilerle birlikte kavgada ölenlerin sayısının 5'e yükseldiğini ifade eden Bulut, "2 kişi olay yerinde, 3 kişi de kaldırıldıkları hastanelerde öldü. İlçe merkezinde ve köyde gerekli güvenlik tedbirleri alındı" dedi.

Olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını belirten Bulut, kavgada kullanılan 2 tabanca ile 3 tüfeğe de el konulduğunu kaydetti.


Erzurum'daki muhtarlık kavgasında ölü sayısı 3'e yükseldi

İHA - Erzurum'un Horasan ilçesinde muhtarlık seçimi sonrasında başlayan ve daha önce 2 kişinin öldüğü belirtilen olaylarda ölü sayısı 3'e yükseldi. Çatışma sırasında yoldan geçmekte olan masum bir vatandaşın da hayatını kaybettiği, 12 kişinin yaralandığı bildirildi.

Horasan'a bağlı Aliçeyrek köyünde bugün sabah saatlerinde muhtarlık seçimi sonrası başlayan gerilim, ilçe merkezinde devam etti. Yerdelen ailesine mensup amca çocukları arasında muhtarlık nedeniyle başlayan kavga Horasan ilçe merkezi Yavuz Selim Caddesi üzerinde silahlı çatışmaya dönüştü. Uzun namlulu silahlar ve tabancaların kullanıldığı öğrenilen çatışmada iki kişi olay yerinde bir kişi de kaldırıldığı Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden Nevzat Yerdelen'in yakınları fenalık geçirdi. Olay yerinden tesadüfen geçerken hayatını kaybeden bir kişi ile Yerdelen ailesinden ölen bir kişinin ismi henüz öğrenilemedi.

Öte yandan çatışmada yaralanan 12 kişiden 3'ünün de yoldan geçmekte olan vatandaşlar olduğu öğrenildi. Olay sonrası Erzurum Bölge Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen 3 yaralının durumlarının ağır olduğu ve hayati tehlikelerinin devam ettiği bildirildi.

Araştırma Hastanesi önünde toplanan ölü ve yaralı yakınları fenalık geçirdi. Polis ekipleri ve güvenlikçilerin tedbir aldıkları hastane önünde toplanan vatandaşlardan fenalık geçirenlere, hastane acil servisinde ilk müdahale yapıldı.

Gerginliğin devam ettiği ilçeye çok sayıda takviye polis ve jandarma ekibi gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber