Atalay: Araştırma için müfettiş onayını 23 Martta verdim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2009 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Eskişehir Belediyesi ile ilgili iddiaları araştırmak üzere 23 Martta müfettiş görevlendirilmesine onay verdiğini söyledi.

Atalay, Afganistan İçişleri Bakanı Muhammed Hanif Atmar'ı makamında kabulünden sonra bir gazete de "Seçim günü Eskişehir Büyükşehir Belediyesine müfettiş görevlendirdiği" yönündeki haberi nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, belediyelerle ilgili devletin vesayet yetkisini İçişleri Bakanlığının yürüttüğünü söyledi.

Belediyelerin teftişinin İçişleri Bakanlığınca yapıldığını hatırlatan Atalay, çok önemli bir gelişme ve şikayet olması durumunda da müfettiş görevlendirdiklerini kaydetti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili iddiaların basına yansıması üzerine kendilerinin haberdar olduklarını anlatan Atalay, şöyle konuştu:

"Eskişehir'deki olay bizim yetkimizde gelişmedi. Önce basında yazıldı, sonra bakanlığımıza ulaştı. İlk gün arkadaşlar olayı bana getirdi. Ben 'birkaç gün bekleyin, iyi inceleyin, seçim ortamında yanlış anlaşılmasın, iyi gerekçeleriniz varsa her yerde olduğu gibi müfettiş görevlendiririz' dedim. Ve 23 Martta müfettiş görevlendirilmesine onay verdim. 'Seçim günü müfettiş görevlendirildi' şeklindeki haberler üzücü. İçişleri ve Dışişleri Bakanlığındaki bilgiler hassas bilgilerdir. Biz size yanlış bilgi vermeyiz. Eğer verilmemesi gerekiyorsa vermem. Vereceksem de doğru bilgi veririm."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber