Sigara lobisi bastırıyor; ama yasaktan dönüş yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2009 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sigara lobisinin 19 Temmuz'da yürürlüğe girecek sigara yasağının ertelenmesi için çaba harcadığını belirterek, "Bu konuda kararlıyız. Uygulama kesinlikle yürürlüğe girecek." dedi.

Ulusal Kanser Haftası çerçevesinde düzenlenen Sigarasız Türkiye destekçilerine plaket takdim törenine katılan Bakan Akdağ, tütün kontrol programının tüm dünyadan takdir gördüğünü söyledi. Tütün kullanımının 19 Temmuz'dan itibaren bütün kapalı mekânlarda kısıtlanmış olacağını hatırlatan Akdağ, "Sigara lobisi 19 Temmuz ile ilgili erteleme olması için çalışıyor. Bu konuda bakanlık ve hükümet olarak kararlıyız. Uygulama kesinlikle yürürlüğe girecek." dedi. Akdağ, vatandaşların da yasağın yanında yer aldığını vurguladı.

Kanser taramaları ile ilgili önemli mesafeler alındığını aktaran Akdağ, bu konudaki insan kaynağını artırmayı hedeflediklerini belirtti. TBMM Başkanı Köksal Toptan ise sigara yasağının hayata geçirilmesinde herkese görev düştüğünü dile getirdi. Toptan, sporcuların bu konuda örnek olması gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanı Murat Tuncer ise Türkiye'de kanser görülme sıklığının yüz binde 200'e yaklaştığını kaydederek, "2030'a kadar bu oranın yüz binde 400'e çıkması bekleniyor." şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından, sigara ile mücadele eden bazı kurum ve kişilere ödülleri verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber