İstanbul'da polis-halk yürüyüşü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2009 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Polis Teşkilatının 164. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde İstanbul'da "Polis-Halk Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Mecidiyeköy'den Taksim'e kadar devam eden yürüyüşe, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, emniyet mensupları, yüzlerce vatandaş ile polis okulu öğrencileri katıldı. Polis okulu öğrencileri 1 kilometre uzunluğundaki dev Türk bayrağını taşıdı.

Türk Polis Teşkilatının 164. Kuruluş Yıldönümü çeşitli etkinliklerle devam ediyor. 5 yıldır devam eden ve artık gelenekselleşen "Polis-Halk Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Mecidiyeköy'den başlayan yürüyüş Taksim Meydanı'na kadar devam etti. "İstanbul Emniyette" pankartını açan polis mensupları yürüyüşe katılanlara öncülük yaptı. Muammer Güler, Celalettin Cerrah ve Mustafa Sarıgül vatandaşlarla beraber yürüdü. Polis okulu öğrencileri 1 kilometre uzunluğundaki dev Türk bayrağını Mecidiyeköy'den Taksim Meydanı'na kadar taşıdı. Polis ve vatandaşların yürüyüşü sırasında evlerinin penceresinden seyreden vatandaşlar el sallayarak yürüyenleri selamladı.

Vali Güler kısa süre sonra ayrılırken Taksim Meydan'ı Atatürk Anıtı önüne gelen Celalettin Cerrah, Mustafa Sarıgül ve etkinliğe katılan vatandaşlar 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından konuşma yapan Cerrah, "Öyle bir coşku, öyle bir sevgi yumağı oluşturdu ki İstanbul halkı, bu İstanbul polisinin daha çok aşkla şevkle hizmet etmemize neden olacak." diye konuştu. Yürüyüşe katılan ve destek veren herkese teşekkür eden Cerrah, "İstanbul halkının sevgisini güvenini bir kez daha gördük yaşadık, biz İstanbul halkına hizmet etmekten onur duyuyoruz. Bunun karşılığında suçlular bizden korku duyacaklar. Biz suçluların korkulu rüyası, vatandaşların güveninin teminatıyız." şeklinde konuştu.

Cerrah, gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD Başkanı Barack Obama Türkiye ziyareti sırasında suikast planları yapıldığı iddiasına cevap veren Cerrah, "Her türlü önlemimizi aldık. Daha önce de Başkan Bush'u misafir ettik. Hiçbir problem çıkmadı. İnşallah yine sayın Obama'yı İstanbul polisi olarak en iyi şekilde ağırlayacağız." diye konuştu

Cerrah, gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra vatandaşlarla selamlaşarak isteyenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Bir süre Taksim Meydanı'nda kalan Emniyet Müdürü Cerrah aracına binerek ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber