TBMM'de tarihi bir gün yaşanıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Nisan 2009 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) tarihi günlerinden birini yaşıyor. ABD Başkanı Barack Obama'yı ağırlamaya hazırlanan Meclis'te olağanüstü önlemler alındı. Meclis'in çevresinde kuş uçurtulmazken, gazeteciler ve personel didik didik aranarak içeri alınıyor. Ayrıca Meclis bugün ziyaretçilere kapatıldı.

Türkiye temasları çerçevesinde dün akşam Ankara'ya gelen ABD Başkanı Obama, temasları çerçevesinde öğleden sonra TBMM'yi ziyaret edecek. TBMM Başkanı Köksal Toptan ve TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin liderleriyle görüşecek olan Obama, Ardından TBMM Genel Kurulu'na milletvekillerine hitap edecek.

Öte yandan Meclis'in çevresinde ve içinde de güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkartıltı. Meclis'i çevreleyen yollar trafiğe kapatılırken, özel harekat TİM'leri çevredeki hakim noktalara yerleştirildi. Sürekli ziyaretçi akınına uğrayan Meclis'e bugün ziyaretçi kabul edilmiyor. Meclis çalışanları ve gazetecilerin üzerleri sıkı bir şekilde arandıktan ve kimlik kontrolü yapıldıktan sonra içeri alınıyor. Çok sayıda FBA ajanı da Türk polisleri ile birlikte Meclis'te sürekli aramalar yaparak son hazırlıkları ve alınan önlemleri gözden geçiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber