Sağlık Bakanlığı'ndan mazeret tayinlerine yeni düzenleme

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Nisan 2009 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen'in internet sayfasından duyurduğu habere göre, Sağlık Bakanlığı, mazeret nedeniyle görev yeri değiştirilen personelden, atamaları Bakanlık Atama ve Nakil Yönetmeliğinin yayınlandığı 8 Haziran 2004 tarihinden önce gerçekleşen personeli, yönetmelik kapsamı dışında tutmayı amaçlayan bir genelge hazırlığı yapıyor.

Konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı'nca yayınlanması beklenen genelgeye göre, 8 Haziran 2004 tarihinden önce mazeret nedeniyle görev yeri değiştirilen personel, mazeret nedeni ortadan kalksa dahi bulundukları yerde görevlerine devam edebilecek. Söz konusu düzenleme, 5283 Sayılı Kanun kapsamında Bakanlığa devredilen personeli de kapsayacak.


Türk Sağlık Sen ve SES'in 19 Mart tarihindeki açıklaması için tıklayınız.

28 Ocak tarihinde yayımlanan "Sağlık Bakanlığında 'mazeret durumu' paniği" haber için tıklayınız.


Sağlık Bakanlığı'nın yayınlaması beklenen genelgede ayrıca mazeret nedeniyle görev değişikliği yapan tüm personele, bulundukları bölgede 1 yıl görev yapma şartını taşımaları halinde bir alt hizmet grubundaki illere tayin isteme hakkı da getiriliyor. Buna göre örneğin mazeret nedeniyle A Bölgesine ataması yapılan bir personel, bir yılı doldurduktan sonra, dilerse B, C ve D hizmet grubundaki illerden birine tayin isteyebilecek.

Düzenlemeye ilişkin Bakanlık Genelgesi'nin bu hafta içinde yayınlanması bekleniyor.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, düzenlemenin Atama ve Nakil Yönetmeliğinin yayınlandığı 8 Haziran 2004 tarihinden öncesini kapsıyor olmasının yetersiz olduğunu ve yaşanan mağduriyeti önlemek adına mazeret nedeniyle ataması yapılan tüm personelin bu haktan yararlanması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber