TİKA çalışanlarının cenazesinde Bakan Yazıcıoğlu gözyaşlarını tutamadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2009 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afganistan'da hayatını kaybeden TİKA görevlilerine tören

Ankara - Afganistan'da geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybeden TİKA'nın Wardak Koordinatörü Alaattin Doğan ve inşaat teknikeri Mustafa Kemal Demirkıran için TİKA'da tören düzenlendi.

Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Doğan'ın Afganistan'a yeni atandığını ve görevine başlamak üzere Kabil'den Wardak'a giderken elim bir kazada hayatını kaybettiğini belirterek, "Bu arkadaşlarımız görev şehididir. Onları Cenab-ı Hak'ın sonsuz rahmetine tevdi ediyoruz" dedi.

TİKA'nın bir aile olduğunu ve büyük bir dayanışma ruhu içinde görev yaptığını vurgulayan Yazıcıoğlu, "Şehitlerimizin yakınları, bu ailenin bundan böyle ayrılmaz parçasıdır. Onların her türlü sıkıntıları bizim sıkıntılarımızdır. Elimizden gelen her türlü desteği bundan böyle aile yakınlarına vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

TİKA Başkanı Musa Kulaklıkaya da bulundukları coğrafyada üzerlerine düşen tarihi sorumlulukları yerine getirmek için olanca gayretleriyle çaba harcadıklarını ve her türlü fedakarlığa katlandıklarını ifade ederek, çalışma alanlarının zorluklarının kendilerini yıldırmadığını, aksine teşvik ve motive ettiğini söyledi.

Doğan ve Demirkıran'ın TİKA'nın 4. şehidi olduğunu dile getiren Kulaklıkaya, "Türkmenistan ve Kazakistan'da birer şehidimizden sonra 2 arkadaşımızı da görevleri başında şehit vermek bizleri gururlandırmaktadır, bir o kadar da üzmektedir" şeklinde konuştu.

Yazıcıoğlu, Kulaklıkaya ve TİKA çalışanlarının törende gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan da başsağlığı mesajı gönderdi.

Doğan'ın cenazesi, öğle namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda, Demirkıran'ın cenazesi ise memleketi Afyon'un Sandıklı ilçesinde toprağa verilecek.


TİKA çalışanlarının cenazesinde Bakan Yazıcıoğlu gözyaşlarını tutamadı

BİLAL OFLAZ-Türkiye

ANKARA(CİHAN)- Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (TİKA) Afganistan'da görev yaparken trafik kazasında ölen 2 çalışanı için Ankara'da tören düzenlendi. Törende TİKA'dan sorumlu Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Afganistan'ın yeniden yapılandırılmasında görevli çalışanları için gözyaşı döktü.

Edinilen bilgilere göre; TİKA personeli Alaattin Doğan'ın 1 Nisan 2009 günü Afganistan'ın Wardak şehri koordinatörü olarak tayini çıktı. Ailesiyle vedalaştıktan sonra üç günde hazırlanarak tayin edildiği yere hareket eden Doğan, 4 Nisan günü Afganistan'ın başkenti Kabil'e ulaştı. Burada kendisini karşılayan TİKA teknikeri Mustafa Demirkıran ve Afgan görevliyle birlikte Kabil'den Wardak'a hareket eden TİKA otomobiline karşı yönden gelen bir TIR çarptı. Yoldan geçmekte olan bir çocuğa çarpmamak için şerit değiştiren TIR'ın çarptığı otomobilde bulunan koordinatör Alaattin Doğan, tekniker Mustafa Demirkıran ve Afgan görevliler Bektaş Rozibey ile Macit Hüseyni kaza sonrası hayatını kaybetti. Devlet Bakanlığı ve TİKA'nın devreye girmesiyle Ankara'ya getirilen Doğan ve Demirkıran için Ulus'daki TİKA binasında bir tören düzenlendi. Törene ölenlerin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu ile çok sayıda TİKA personeli katıldı. Ailelerin tabutlara sarılarak feryat etmeleri üzerine gözyaşlarına hakim olamayan Bakan Yazıcıoğlu, duygulu anlar yaşadı. Törende ailelerle birlikte gözyaşı döken Yazıcıoğlu, güçlükle yaptığı konuşmada; "Bunlar TİKA'nın şehitleridir. Bu arkadaşlarımızın aileleri artık bizim ailemizdir. Onlara sahip çıkacağız." diyerek aileleri teskin etmeye çalıştı.

Törenin ardından Doğan'ın cenazesi memleketi Afyon'a gönderilirken Demirkıran'ın naaşı ise defin işlemleri için Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber