Maaş haberleri ve beklentiler

Haber Giriş : 21 Aralık 2004 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görüş alış verişi için Forum bölümünü kullanabilirsiniz.

Yorumda bulunan: Yaşar Ayaz

Hükümetten henüz memur maaşı ile ilgili somut bir adım göremedik. Oysa hepimiz biliyoruz ki istendiğinde bir haftada herhangi bir konuda düzenleme yapılarak meclisten geçiriliyor. Bu konunun ihmal edilmesinin sebebini anlamış değiliz. Beklentimiz hükümetin maaş adaletsizliğini de bir an önce çözüme kavuşurması.... Ancak bu beklentinin hayal olduğunu gösteren pek çok haber ve tutarsız açıklama var:

M.A.Şahin maaş adaletinin getireceği ek yükten dolayı bu konuyu ele almak istemediğini Başbakan'a belirttiğini, Başbakanın ise bu konuyu düşünmeden düzenleme yapmaları gerektiğini açıkladı. Peki sayın Şahin'in derdi ek yük ise neden bize bunu zamanında belirtmeden oyalama taktiği uyguladı?

Şahin, Erdoğan'ın talimatı üzerine çalışmaları 6 ay içinde bitireceklerini ve meclise getireceklerini açıkladı. Şimdiye kadar niye beklediler?

6 ay, "size bir şey yok demenin" kibar şekli.

Aynı gün IMF ye verilen sözlerde 3 yıl memurlara enflasyon oranından fazla zam yapılmayacağı açıklandı? Peki hangi haber size daha doğru geliyor? 3 yıl mı 6 ay mı?

Bazı memurlar ümitlenip 6 ay sonra işler tamam diye heveslenince Şahin açıklama ihtiyacı hissetti: 6 ay sonra meclise gelir ancak 1.0cak.2006 dan önce devreye girmez. yani 12 aydan önce heveslenmeyin sakın.

Bir başka çelişki yine Şahin'in açıklamalarından; "yeni düzenlemelerle yüksek maaş alan bazı memurların maaşı düşebilir. Ancak hemen ek tedbirlerle maaşı yine aynı seviyeye çekeriz."

Peki bu durumda ne değişecek? Yüksek maaş alan yine yüksek maaş almaya devam edecek. Adı da düzenleme olacak. Bence zahmet edip düzenleme yapmasınlar. Zaten yüksek maaş alan yüksek maaş alıyor. Düzenleme ile düşürüp tekrar artırmanın bir anlamı yok herhalde.

Biz herkesi samimi olmaya ve bu devlet için birşeyler yapmaya çağırıyoruz. Adaletsiz maaş sistemi bütün kurumları bitirdi. Bir memur ancak 5-6 sene haksızlığa tahammül ederek verimli çalışabilir. Daha sonra kabuğuna çekilir. Devlet kurumlarını adaletsiz uygulamalarla (ki maaş bu adaletsizliğin en kritik olanı) yok etmeye kimsenin hakkı yoktur. Eğer kalkınma istiyorsak bunun gereğini yerine getirmeliyiz.

Biz hükümetten ve özellikle başbakandan acilen adaletsiz maaş uygulamasına son vermesini istiyoruz. Çözüm istiyorsanız hemen bulunur. Yoksa bu sistem ile değil avrupa bütün dünya bize gülecektir.

(Ki gülüyorlar; maaş sistemimizi duyan bütün yabancılar önce dalga geçtiğimizi düşünüyor, sonra ise kesinlikle yanlış olduğunu belirtiyor.)

Bir başka isteğimiz ise mülakat =torpil uygulamasının eleman alımlarında ortadan kalması.

(Nedense yüksek maaş veren kurumlarda mülakat yapılıyor. Tesadüf mü acaba???)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber