Erdoğan: Türk polisi toplumsal barışın koruyucusudur

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2009 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halkın güven ve desteğinden aldığı güçle gerektiğinde canını da ortaya koymaktan hiçbir zaman çekinmeyen "Türk Polisi"nin, toplumsal barış, huzur ve güvenliğin her zaman koruyucusu olduğunu bildirdi.

Başbakan Erdoğan, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 164. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanmasının devletin temel görevlerinden olduğunu belirterek, Türk Polis Teşkilatının devlet adına üstlendiği hayati derecede önemli olan bu görevi başarıyla yürüttüğünü ifade etti.

Büyük bir sorumluluk ve risk taşıyan çalışma şartlarının, polislerin nasıl bir fedakarlıkla millete hizmet ettiğini açıkça ortaya koyduğunu dile getiren Erdoğan, bugün Türk Polis Teşkilatının, personel, araç, gereç ve teknik donanım açısından da dünyanın en güçlü polis teşkilatlarından olduğunu vurguladı.

Türk Polis Teşkilatının, değişen şartlara hemen uyum sağladığına ve teknolojik gelişmeler ışığında hizmet kalitesini sürekli yenileyerek geliştirdiğine dikkati çeken Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Halkımızın güven ve desteğinden aldığı güçle gerektiğinde canını da ortaya koymaktan hiçbir zaman çekinmeyen Türk Polisi, toplumsal barışımızın, huzur ve güvenliğimizin her zaman koruyucusu olmuştur. İnanıyorum ki, polislerimiz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı güven ve destekle, aynı fedakarlıkla hizmetlerine devam edeceklerdir. Bu düşüncelerle Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutluyor, şehit polislerimizi rahmetle anıyor, bütün polislerimizi sevgiyle selamlıyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber