Firari hükümlüler saklandıkları okul bahçesinde yakalandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Nisan 2009 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastane tuvaletinin pencere camındaki demirle duvarı delip hastane terasına çıktıktan sonraki su tahliye borularına tutunarak bahçeye inip kayıplara karışan 3 mahkumdan Hüseyin Katar'ın Adana'nın Seyhan İlçesi'ne bağlı Fevzipaşa Mahallesi'nde oturduğu belirlendi. Yüreğir İlçe Jandarma ekipleri, Katar'ın evine gidebileceği ihtimali üzerine aile yakınlarını takibe alındı. Dün akşam Katar'ın ailesinin oturduğu evin çevresinde pusuya yatan jandarma, Orhan Çobanoğlu Lisesi bahçesinde saat 24.10'da kaçak mahkumlardan altlarında çizgili eşofman bulunan Kadir Öğetme ve Hüseyin Katar'ı gizlenmeye çalışırken gördü. Jandarmaların 'dur' ihtarı üzerine kaçmaya çalışan 2 mahkum yakalandı.

ÖLECEĞİNİ DÜŞÜNÜP KAÇMIŞ

Adliyeye sevkedilen 2 mahkum Cezaevi Savcısı'na ifade verdi. Mersin'de adam öldürmek suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edilen Kadir Öğetme, halen firarda olan Özcan Yılmaz'ın "Ben tüberkülüz hastasıyım. Yakında öleceğim. Ölmeden son kez eşimi ve çocuklarımı görmek istiyorum. Hastaneden kaçacağım" demesi üzerine firar ettiklerini söyledi. Hüseyin Katar ise, Öğetme'nin ifadesine benzer savunma yaparak, "Özcan demirle duvarı delip kaçarken biz de Kadir ile birlikte kaçtık. Kıyafetlerimizi değiştirmeyi düşünüyorduk. Yakınlarım ile buluşup kıyafetleri teslim alacaktık. Ancak, okulun bahçesinde gizlenirken yakalandık" dedi.

Yakalanan 2 mahkum Adana Cezaevi'ne götürüldü. Jandarma ve polis, firarda olan Yılmaz'ın yakalanması için çalışmalırını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber