Sahte hakime suçüstü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Nisan 2009 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de yeni tanıştığı kadınlara kendini hakim olarak tanıtıp, evleneceğini söyleyerek, erkeklere ise iş vaadinde bulunarak paralarını dolandırığı belirtilen ve sahte isim kullanan A.Ö. polis tarafından yakalandı.

İzmir'de polise başvuran 29 yaşındaki E.G.Ç, yeni tanıştığı, adının A.K. olduğunu, Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde hakimlik yaptığını söyleyen bir erkeğin kısa süren arkadaşlıklarının ardından kendisine evlilik teklif ettiğini söyledi.

Bir süre sonra ise kendisinden 10 bin TL ödünç para istediğini, dolandıracağından şüphelendiğini belirterek şikayetçi oldu. Polis, E.G.Ç.'den bu kişi ile parayı vermek üzere İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde buluşmasını istedi.

Dün saat 16.00 sıralarında parayı almak için hastane bahçesine gelen sahte hakim, çevrede önlem alan polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan, zanlının dolandırıcılık suçundan sabıkalı 29 yaşındaki A.Ö. olduğu anlaşıldı. Sahte hakim A.Ö.'nün üzerinden A.K. adına düzenlenmiş bir nüfus cüzdanı ele geçirildi.

Soruşturmayı derinleştiren polis, A.Ö.'nün tanışıp arkadaşlık yaptığı, ardından evlilik teklifinde bulunup, güvenini kazandığı 25 yaşındaki E.S.B'den 800 TL, onun kızkardeşi 21 yaşındaki D.B.'den 2 bin 500 TL ve teyzesi 57 yaşındaki N.F.'den ise 100 TL para alıp dolandırdığı ortaya çıktı. Taksilerine bindiği şoförler M.S., Ö.Ç ve M.D'yi ise ?sizi adliyeye şoför olarak alacağım? diyerek toplam 1600 TL dolandırdığı anlaşıldı. Dolandırılanların teşhis edip, şikayetçi olduğu A.Ö. işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber