Başbakan Erdoğan, Antalya Belek'e geçti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Nisan 2009 07:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'da ailesiyle tatil yaptığı için ?Kıyılarda AKP'nin kazandığı tek kenti tercih etti? yorumları yapılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tatilini CHP'nin büyükşehir belediye başkanlığını kazandığı Antalya'da sürdürecek

Kente gelişinin duyulmasını istemeyen Erdoğan'ı, bu nedenle havalimanında protokolden kimse karşılamadı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ?Eğer resmi bir karşılama olsaydı ve davet edilseydik karşılamak için seve seve giderdim? dedi. Erdoğan'ın kaldığı tatil köyünün bulunduğu Belek beldesinde ise yerel seçimleri AKP kazanmıştı.

Erdoğan, Antakya tatili sırasında, AKP'nin yerel seçimlerde sahil kentlerini kaybetmesine yönelik ?Antalya gitti, Başbakan Hatay'a geldi? değerlendirmelerine sert tepki göstererek, ?Ne demek sahiller kırmızı oldu, her yer Türkiye'dir. Başbakan olarak Antalya'ya gidemeyecek miyim? Sen bana Antalya'yı mı yasaklayacaksın? diye konuşmuştu.

Hatay'dan İstanbul'a geçen Erdoğan, cumartesi günü Amerikan Hastanesi'ne giderek yaklaşık 45 dakika kaldı. Erdoğan'ın, doktorlarla yaptığı görüşmenin ardından tatilini biraz daha uzatması dikkati çekti.

Duyulmasını istemedi

İstanbul'da dün şehit cenazesine katılan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan'la birlikte tatilini sürdürmek için Antalya'ya gitti. ATA uçağıyla saat 15.50'da Antalya Havalimanı'na inen Erdoğan, VIP kapısı yerine A Kapısı'ndan siyah bir minibüsle alandan ayrıldı. Daha önce 28 kez gittiği Antalya'ya gelişinin duyulmasını istemediği belirtilen Erdoğan'ın talimatıyla, Vali Alaattin Yüksel başta olmak üzere protokolden kimse karşılamaya gelmedi.

Erdoğan tatil için, işadamı Ahmet Akbalık'a ait Belek Ela Quality Resort Otel'e geçti. Minibüsün otele girişi sırasında korumaları gazetecilerin görüntü almasını engelledi. Başbakan ve eşi, dört gün kalacakları otelin denize yakın lüks villalarından birine yerleşti.

Antalya'da hepimizi mutlu etti

Serik'e bağlı Belek beldesinin İskele mevkiindeki otelde, bir yıl önce de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konaklamıştı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Başbakan Erdoğan'ın ziyaretini şöyle değerlendirdi: ?Kendisinin Antalya'da olması hepimizi mutlu etti. Eğer resmi bir karşılama olsaydı ve davet edilseydik tabii ki karşılamak için seve seve giderdim. Olabilir, insanların özelidir. Ben de bazen aynı şekilde davranabiliyorum. Sayın Başbakanımızın özel durumudur, saygı göstermek gerekiyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber