Bayan doktordan ilaç mümessili sevgiliye kıyak

Haber Giriş : 22 Aralık 2004 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, bir bayan doktorun ilaç firmasında çalışan mümessil sevgilisinin pazarladığı ilacın satılması için, hastalara yanlış teşhisler koyduğu ve yanlış ilaçlar yazdığı iddia edildi. Hastalara konulan teşhislerin, doktorun çalıştığı sağlık ocağı şartlarında konulamayacağı tespit edilirken, Hatay Valiliği, 2 yıl önce Şanlıurfa'ya atanan doktoru arıyor.

İskenderun'da daha önce 2 No'lu Sağlık Ocağı'nda görev yapan Dr. Ebru Kara, çalıştığı süre içerisinde yazdığı pahalı ilaçlar ve hastalara koyduğu yanlış teşhisler nedeniyle aranıyor.

İddiaya göre, Dr. Ebru Kara, 1 gün içerisinde baktığı 67 hastadan 12'sine, en son satış fiyatı 43 milyon 980 bin lira olan ve daha sonra tehlikeli olduğu için piyasadan kaldırılan "celebrex" isimli ilacı yazdı. 16 ve 44 yaşındaki kişilere osteoartrit, romatoid artrit tanıları koyduğu, ancak osteoartrit ve romatoid artrit tanılarının çalıştığı sağlık ocağı şartlarında konulamayacağı belirlenen Dr. Ebru Kara'nın, konulan tanıların sayıca yoğunluğu ve bir günde yazılan "celebrex" isimli ilacın makul düzeyde olmadığı bilirkişi raporuyla tespit edildi. Sağlık Grup Başkanlığı'nca yapılan ikazlara rağmen poliklinik defterine ilaç isimleri ile diğer kayıt bilgileri yazılmadığı gerekçesiyle Hatay Valiliği tarafından açılan soruşturma kapsamında aranan Kara, Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ndeki 1 No'lu Sağlık Ocağı Tabipliği'ne tayin edildiği için İskenderun'da bulunamadı.

Dr. Ebru Kara'nın, ilaç firmasında çalışan sevgilisini kıskandığı için sağlık ocağına hemşire atanmasını engellediği de ileri sürüldü.

20 Ekim 2004 tarihinde, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Akkor'un imzasıyla Şanlıurfa Valiliği'ne gönderilen yazıda, Dr. Ebru Kara'nın, "celebrex" isimli ilacın satış temsilciliğini yapan kişi ile flört ettiği, zaman zaman eczanelerden getirilen sağlık karnelerine ilaç yazdığı, bu şekilde kasıtlı olarak ve çıkar sağlamak amacıyla hareket ettiği gerekçesiyle savunması istendi. Ancak, yakalanacağını anlayan doktor, Siverek'teki görevinden istifa etti. Şanlıurfa Valiliği'nden gelen cevap yazısında, Ebru Kara'nın istifa ettiği ve istifa dilekçesinde adres bulunmadığı için kendisine ulaşılamadığı belirtildi.

Dr. Ebru Kara, hakkındaki iddialarla ilgili ifadesi alınmak üzere Hatay, İskenderun ve Şanlıurfa'da aranıyor.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber