HÜ öğretim üyelerinden gözaltılara protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2009 13:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Hacettepe Üniversitesi (HÜ) öğretim üyeleri, "Ergenekon" soruşturması kapsamında bir grup akademisyenin gözaltına alınmasını protesto etti.

Üniversite'nin Beytepe Kampüsü'ndeki Atatürk büstü önünde toplanan üniversitenin senato ve öğretim üyeleri, saygı duruşunda bulundu.

Atatürk Anıtı önüne kırmızı beyaz karanfillerden oluşan çelenk bırakan öğretim üyeleri adına HÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener, açıklama yaptı.

Erdener, üniversitelerinin tüm mensuplarıyla, demokrasinin gerçekleşeceği ve hukukun üstün geleceğine gönülden bağlı olduklarını belirtti.

Bilim insanlarının mağdur olmayacak biçimde hukukun tüm kurallarıyla işlemesini temenni ettiklerini ifade eden Erdener, ancak bilim insanlarının görevlerinden ayrı kalması, görevlerini yapamamasının kendilerini üzdüğünü dile getirdi.

Prof. Dr. Erdener, öğretim üyeleri ve öğrencilere, kendileriyle aynı temenni ve kaygıları paylaştıkları için teşekkür etti.

Öğretim üyelerinin cübbeleriyle katıldıkları ve yakalarına beyaz kurdele taktıkları eyleme, HÜ öğrencileri de destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber