İstanbul'da, Bakan onayıyla atanan okul müdürleri...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Nisan 2009 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRK EĞİTİM SEN'DEN YAPILAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Sayın HÜSEYİN ÇELİK hiçbir kanun, genelge ve yönetmeliğe uymadan, keyfi olarak istediğini okul müdürü atamaya başladı. İstanbul'da bir hafta içinde ASALETEN Okul Müdürlüğüne altı kişi atandı. Okul Müdürlüğüne asaleten atananların adları ve atandığı okullar şunlardır.

1- Faruk UMUÇ, Bayrampaşa Nail Reşit İlköğretim Okulunda Sınıf Öğretmeni iken Başakşehir Halk Eğitim Merkezine asaleten Müdür olarak atandı.

2- Mustafa YILMAZ, Bayrampaşa İnönü Endüstri Meslek Lisesi'nde vekil müdür muavini iken, Bağçılar Endüstri Meslek Lisesine asaleten müdür olarak ataması yapıldı.

3-İsmail CAN, Şehremini Anadolu Lisesinde müdür muavini ve müdür vekili iken aynı Anadolu Lisesine asaleten müdür olarak atandı.

4-Zeki BAKİUZUN, Eyüp Ortakçılar Lisesinde müdür muavini iken, Fatihteki Semiha Ayverdi Anadolu Lisesine müdür vekili ve şimdi de aynı okula asil müdür olarak ataması yapıldı.

5-Abdülaziz YENİYOL, Fatihteki VEDİDE Baha Pars İlköğretim Okulunda müdür muavini iken; Pertevniyal Anadolu Lisesinde müdür vekili ve şimdi de aynı okula asaleten müdür olarak atandı.

6-Yılmaz ARSLAN, Güngören Ticaret Meslek Lisesinde müdür muavini iken; Yeşilköy Anadolu Lisesinde müdür vekili ve şimdi de aynı Anadolu Lisesine asaleten müdür olarak atandı.

ONBİNLERCE HAK SAHİBİNİN 7 YILDIR MÜDÜR OLARAK ATAMASI YAPILMAZKEN, OKULLAR AÇIK İLAN EDİLMEDEN VE HAK SAHİBİ OLMAYAN KİŞİLER HANGİ GEREKÇEYLE OKUL MÜDÜRÜ OLARAK ATANMAKTADIR?

Sayın Bakan istediğini atama ve istemediğini atamama hakkını nereden almaktadır? On binlerce idareci adayının hakkı neden gasp edilmektedir?

Milli Eğitim Bakanlığında usulsüz atamalara ne zaman son verilecek ve öğretmenlerin gasp edilen hakları ne zaman iade edilecek?

Yedi yıldan beri hak hukuka uygun bir İdareci Atama Yönetmeliği çıkaramayan bir Bakan, hak etmediği halde ve okulları açık ilan etmeden nasıl atama yapmaktadır.

Bu usulsüz ve hukuksuz atamalar konusunda Sayın Başbakanı ve Cumhurbaşkanını göreve çağırıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber