Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Nisan 2009 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu bölgelerinde görülecek olan yağışların; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu (Muş, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Bitlis ve Şırnak) ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel), ülkemizin güneydoğu kesimleri ile zamanla Marmara'da güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, iç bölgelerimizde kuvvetli olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu (Muş, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Bitlis ve Şırnak) ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Göller Bölgesi, İç Anadolu ile Kahramanmaraş ve Malatya çevrelerinde hafif, yükseklerde orta kuvvette don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Tarımsal don v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber