Memur atamaları ne zaman olacak?

Daha önce bir çok defa açıkladığımız üzere, adaylar için en önemli konulardan birisi, belirsizliktir. Bir yerleştirme takviminin bulunmaması adayların hayatlarını en verimli şekilde düzenlemelerine engel olmaktadır. Ancak bu çok önemli insani ihtiyaca rağmen ne yazıkki Devletimizin yetkili kurumları hala hiç bir belirleme yapmamıştır. Yıllardır devam eden belirsizlik bu yıl da aynen devam edecektir. Memurlar.net olarak, ziyaretçilerden gelen çok sayıda soru nedeniyle, atamaların ne zaman olabileceğine ilişkin ulaştığımız bilgiler şu şekilde...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Nisan 2009 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son 4 yılın yerleştirme işlemleri incelediğinde, ÖSYM'nin, yapılan genel KPSS sınavı sonrasındaki ilk yerleştirmeyi Kasım- Aralık ayı gibi, ikinci yerleştirme işlemini ise genel olarak yılın Nisan ayında yaptığını belirtmiştik.

Ancak bu yıl iki önemli sorun yaşanmıştır.

1- Bazı kamu kurumları, (örneğin DSİ) gereksiz bir şekilde 2008 yılı izinlerinin 2009 yılına aktarılmadığını gerekçe göstererek, ilk yerleştirme işlemlerinin atamalarını tamamlamamıştır. 2008 yılı izinlerinin 2009 yılına aktarılması onayı ise 2 Nisan 2009 tarihinde alınmıştır. Onay sonrası atama işlemleri bugünlerde tamamlanmaktadır. Bir çok kurumda yaşanan bu durum, kurumların personel ihtiyaçlarını tespit edip ilgili kurumlara aktarmalarını geciktirmiştir.

2- Yerel seçimler 29 Mart'ta yapılmıştır. Bu yerel seçim süreci de kurumların ihtiyaç tespitini geciktirmiştir.

Memurlar.nete ulaşan bilgilere göre, söz konusu bu iki durumdan dolayı kurumlar, ihtiyaçlarını yeni yeni tespit etmekte ve ilgili kurumlara aktarmaktadır. Henüz bir KPSS tercih kılavuzu adı altında yayımlanacak yeterli kadro talebi oluşmamıştır.

Sürecin henüz yeni başlamış olması nedeniyle merkezi KPSS tercih işlemlerinin gecikmesi söz konusudur.

Adaylara duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber