Okuldaki neşterli cinayetin ardından, aileden ihmal iddiaları

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Nisan 2009 14:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

DİYARBAKIR'daki Çarıklı İlköğretim Okulu'nda geçen perşembe günü, 6'ncı sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Recep Çekme'nin, 2 öğrenci tarafından tutulup 7'nci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki R.B. tarafından kalbine neşter saplanarak öldürülmesinin ardından, aile olayla ilgili ihmal iddiaları ortaya attı.

8 çocuk babası Abdulkadir Çekme, geçimlerine destek için simit ve tatlı satan oğlu Recep'in, haraç vermediği için öldürüldüğünü söyleyerek, ?Bazı öğrenciler onun parasına göz dikip haraç istedi. Bu durumu defalarca okul yönetimine söyledim. Oğlum vermeyince de öldürdüler? dedi. Bugün eğitim ve öğretime tekrar başlanan okulun yönetimi ise ailenin iddalarını yanıtlamadı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen bir müfettiş ise kente gelip okulda soruşturma başlattı.

Olay, geçen perşembe günü merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Çarıklı İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. 6'ncı sınıf öğrencisi Recep Çekme, iddiaya göre kendisinden para isteyen 7'nci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki R.B. ile birlikte 3 öğrenci ile tartıştı. Çekme, tartışmanın ardından öğrenciler Beden Eğitim dersinde dışarı çıktığı için boş sınıfa gitti. Recep Çekme'nin ardından 3 öğrenci de sınıfa gelerek tartışmayı burada da sürdürdü. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sırasında kalbine neşter darbesi alan Çekme, ağır yaralandı. Kanlar içinde sınıftan dışarı çıkan Recep Çekme, öğretmenlerinden yardım istedi. Ağır yaralı Recep Çekme hastaneye kaldırılmak istenerken yolda öldü. Cinayetin ardından kaçan aralarında neşteri kullandığı ileri sürülen R.B.'nin de bulunduğu 3 öğrenci kısa süre sonra yakalanarak gözaltına alındı. Cinayete karışan öğrencilerden R.B.'nin babasının Çarıklı Sağlık Ocağı'nda görev yaptığı ve olayda kullanılan neştiri de buradan aldığı öne sürüldü. Recep Çekme'nin ailesi oğullarının ölümünden öğretmenleri sorumlu tutunca, Yenişehir Kaymakamlığı okulu bir günlüğüne tatil etti.

Çekme'yi neşterle öldüren R.B. tutuklanırken, diğer 2 öğrenci serbest bırakıldı.

Çekme Ailesi'nin evinde büyük acı yaşanırken baba Abdulmadir Çekme, oğlunun okul çıkışları simit ve tatlı satarak geçimlerine yardım ettiğini söyledi. Baba Çekme, oğlunun aynı kişiler tarafından defalarca tehdit edilip parasının alındığını ileri sürdü. Abdulkadir Çekme, haraç isteyen öğrencilerin oğlunun simit ve tatlı sattığıni bildikleri ve bu yüzden oğlundan sürekli haraç istendiğini belirtti. Oğlunun çevresi tarafından çok sevildiğini, kimseye zararı olmayan bir çocuk olduğunu söyleyen Abdulkadir Çekme, ?Ben zaten hastayım çalışamıyorum, Recep, tatlı ve simit satarak evi geçindiriyordu. Onlar Recep'te para olduğunu biliyordu. Oğlumdan kaç kez haraç kesmeye çalıştıklarını okul müdürüne söyledik. Hatta olaydan bir gün önce eşim müdüre tekrar giderek bu öğrencilerin oğlumdan haraç istediğini söylemiş. Okul müdürü, ?Tamam ben halledeceğim' deyip onu göndermiş. Zaten bir gün sonra oğlum öldürüldü? dedi.

Okullarda yeteri kadar güvenliğin olmadığını savunan Abdulkadir Çekme, ?Bir okulda nasıl bir öğrenci bir öğrenciden haraç ister. Durumu yetkililere bildiriyorsun. Yine birşey yapılmıyor. Biz çocuklarımız onlara teslim ettik. Neden bu çocuklar okuldan uzaklaştırılmadı. Eğer önlem alınsaydı oğlum şimdi yaşıyor olacaktı. Bize Recep'ten geriye tatlı tepsisi kaldı? dedi.

Gözyaşı dinmeyen anne Hayriye Çekme ise oğlunun kendilerini geçindirmek için sattığı simit ve tatlıları koyduğu tepsiyi göstererek, ?Oğlum bir tepsi simit ve tatlı parası için öldürüldü. Bu durumu defalarca okul yönetimine anlattık ama onlar hiçbir önlem almadı? dedi.

Recep Çekme'yi sınıfta haraç vermediği için neşterle öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan öğrenci R.B.'nin ağabeyinin bir ay önce yine haraç vermediği için bir kişiyi bıçakla yaraladığı ve bu suçtan cezaevinde olduğu öğrenildi.

BAKANLIK MÜFETTİŞ GÖNDERDİ

Recep Çekme'nin öldürülmesiyle geçen perşembe ve cuma günü tatil edilen okulda, bugün eğitim ve öğretime başlandı. Recep Çekme'den haraç istendiği ve tehdit edildiği, ailenin okul yönetimine bu konuda şikayette bulunmasına rağmen bir önlem alınmadığıyla ilgili iddiaları ise okul yönetimi yanıtsız bıraktı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise Çarıklı İlköğretim Okulu'ndaki cinayetle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen bir müfettişin kente geldiğini ve soruşturma başlattığını söylemekle yetindi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber