20 kişilik işe 500 başvuru

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Nisan 2009 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, belediyeye 20 itfaiye erinin alımı için açılan sınava 500 kişi başvurdu. Saatlerce kuyrukta bekleyen başvuru formlarını teslim edip, boy ve kiloları ölçtürülen adayların umudu, yayınlanan ilanda yapılan yanlışlık nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Siverek Belediyesi tarafından belediye itfaiye müdürlüğü bünyesinde görevlendirilmek üzere 20 itfaiye alımı yapılacağı günler öncesinden duyuruldu. Boy ve kilo farkı belirtilen ilanda, devlet memuru olma şansına sahip adayların, 2008 yılında yapılan KPS sınavında 50 puan almış olmaları gerektiği vurgulandı. İlanın yayınlanmasının ardından Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden yüzlerce kişi sabah saatlerinden itibaren Siverek Belediyesi'ne gelmeye başladı. Belediye itfaiye biriminde devlet memuru olma şansını kaçırmak istemeyen 500 kişi, öğleden sonra başlayan başvurular için belediye bahçesinde uzun kuyruklar oluşturdu. Belediye'ye istenilen evrakların yer aldığı dosyaları teslim eden, boy ve kilo ölçüleri alınan memur adayları, "İşsiz olduğumuz için bu fırsatı değerlendirmek istiyoruz. Yüzlerce kişi arasında şansımız çok düşük olsa da, fırsatı kaçırmamak için buraya geldik" dediler.

Ancak, başvuruların alınmaya devam ettiği sırada Siverek Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mahmut Bahçıvan, sınav ilanında KPS'de 50 puan alan ibaresi kullanıldığını belirterek, "İçişleri Bakanlığı'ndan arandık ve bize, ilanda 50 ve üzeri puan yazılması gerektiğini, bu hatadan dolayı sınavın ileri bir tarihe erteleneceği iletildi" dedi.

Başvuruların iptal olduğunu duyan yüzlerce genç uzun süre kuyrukta bekledikten sonra aldıkları habere tepki gösterirken, yeni tarihin açıklanmasıyla tekrarSiverek'e gelip müracaatta bulunacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber