Sigortadan hileyle para almak isteyen, HATMER'e takılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2009 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kaza ve yangın gibi branşlarda tüm hasarlar, Hasar Takip Merkezi'nde (HATMER) toplanacak. Havuzun içindeki sigorta şirketleri, hileli hasarları görebilecek. Merkez ile hileli hasarın devam etme şansının sıfır olduğu dile getiriliyor.

Sigorta sektörü, korkulu rüyası hileli hasarlardan kurtuluyor. Hasar Takip Merkezi'nde (HATMER) tüm Türkiye'deki hasarların eksperler tarafından girileceği bir havuz oluşturulacak. Kaza, yangın, nakliyat gibi branşlarda tüm hasarların toplanacağı havuz oluştuktan sonra Türkiye'de hileli hasarın devam etme şansının sıfır olduğu belirtiliyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Eksperleri İcra Komitesi Başkanı Yalçın Kaya, "Hileli olarak anlaşma tutanağı tutan plakalar da burada tespit edilebilecek. Bütün sigorta şirketleri bu havuzun içinde olduğu için onlar da bu hileli hasarları görebilecek." dedi. Hileli hasarların tespit edildiğinde, bu hasarları yapanlar hakkında kovuşturma açılacağını vurgulayan Kaya, "HATMER, kesinlikle sigortacılığın bir 'kara liste'si olacak. Bütün hasarlar takip edileceği için artık birden fazla hasar periyodu olanlar otomatikman incelenecek." diye konuştu.

Ceylan Intercontinental Otel'de düzenlenen Sigorta Eksperleri İcra Komitesi seçiminde konuşan Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Ahmet Genç de yönetimi; Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği ve Sigorta Eksperleri İcra Komitesi'ni temsilen birer kişi ile toplam üç kişiden oluşan HATMER'in bilgi işlem altyapısı tamamlandığında bugünkü şikayetlerin birçoğunun ortadan kalkacağını dile getirdi. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şadan Eren ise sigorta eksperlerinin; sigorta sözleşmelerinde yer alan kişilerin, hak ve menfaatlerinin korunmasının ve sektörün güvenli ve istikrarlı bir ortamda çalışmasının teminatı olduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber