Protokole bağırdı işsiz kaldı!

Haber Giriş : 23 Aralık 2004 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Musul'da şehit olan beş güvenlik görevlisinin cenaze töreninde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu protokole dönerek ''Hurşit Paşa kadar olamadınız, Allah belanızı versin'' diye bağıran polis görevden alındı.

Kadrosu Ankara Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesi'nde bulunan polis memuru İsmail Hakkı Özkan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yakın korumasıydı. Olayın ardından İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu devreye girdi ve Özkan'ın görevden alındı. Özkan'ın polis kimliği ve beylik tabancası alınarak Emniyet'le ilişiği kesildi ve hakkında soruşturma başlatıldı. MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Nacar, İsmail Hakkı Özkan'ın görevden alınmasına tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan Nacar, ?Başbakan'ın görevi, şiir okumak, timsah gözyaşları dökmek değildir' dedi.

Nacar, olayda ihmal ve sorumluluğu bulunan Dışişleri ve İçişleri Bakanlığı görevlileri hakkında işlem yapılmasını ve Özkan hakkındaki görevden el çektirme kararının kaldırılmasını istedi. Beş Türk şehit olmuştu Musul'da geçtiğimiz cuma günü Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'ni koruyan ekibi değiştirmek üzere Habur'dan geçiş yaparak Bağdat'a gitmekte olan Türk konvoyu, Musul yakınlarında saldırıya uğramış, olayda beş Türk güvenlik görevlisi ve iki Iraklı şoför şehit olmuştu. Hurşit Tolon ne demişti?

Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, Musul'da öldürülen Türk görevlilerle ilgili olarak, ''olayın dost ve müttefik bir ülkenin kontrolü altındaki bir yerde meydana gelmesi üzüntü vericidir'' demiş, ardından ''biz de bunu not ettik'' diyerek ABD'ye gönderme yapmıştı.

'Not ettik' sözünü, ABD'li yetkililer ekümeniklik tartışmaları sırasında kullanmıştı. Fener Rum Patriği Bartholomeos için 'ekümenik' sıfatının kullanılması nedeniyle ABD Büyükelçisi Eric Edelman'ın resepsiyonu hükümet tarafından boykot edilmişti.

Bunun üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher, Türk yetkililerin resepsiyona katılmama kararını 'not ettiklerini' açıklamıştı.

cnnturk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber