TSK Personel Kanununda Değişiklik Teklifi kabul edildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Nisan 2009 18:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Milli Savunma Komisyonu, yüksek lisans öğrenimi yapan astsubaylara, subaylar gibi yüksek lisans öğrenimi kıdemi verilmesini amaçlayan, ''Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi''ni kabul etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Kemal Yardımcı başkanlığında toplanan TBMM Milli Savunma Komisyonunda, AK Parti Siirt Milletvekili Mehmet Yılmaz Helvacıoğlu ile bazı milletvekilleri tarafından verilen TSK Personel Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun teklifleri ele alındı.

Komisyona bilgi veren Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, kanunun astsubayların terfi ve mecburi hizmetle ilgili konuları kapsadığını bildirdi. Gönül, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini, savunma sanayindeki gelişmeleri bütçe komisyonuna izah ettiklerini ve bütçe komisyonun da paranın nereye gittiğini, ne için verdiğini, bu kapsamda bildiğini kaydetti.

Milli Savunma Komisyonunun geçen çalışma döneminde kabul edilen kanunlar itibariyle rekor kırdığını vurgulayan Bakan Gönül, ''Bir senede 51 kanun geçirmiş oldunuz, 10 senede 41 kanun geçmiş, bundan dolayıda size şükran borçluyuz''dedi.

AK Parti Siirt Milletvekili Memet Yılmaz Helvacıoğlu ise yaptığı konuşmada, teklifin kendi nam ve hesabına yüksek lisans öğrenimi yapan astsubaylara da aynı subaylarda olduğu gibi kıdem verilmesi, öğrenim ve yüksek lisans yapanların mecburi hizmet sürelerinin yarısına indirilmesini kapsadığını bildirdi.

Helvacıoğlu, ''Teklif, yüksek lisans yapan subayların kıdemlerine 1 yıl eklenmesini öngörmektedir yalnız bununla ilgili bir kanun söz konusu değildir. Kanun kabul edilirse subaylar arasında söz konusu haksızlıklar giderilmiş olacaktır'' dedi.

-SUBAY VE ASTSUBAYLARA ÖĞRENİM KIDEMİ-

Komisyonda kabul edilen teklif, kendi nam ve hesabına yüksek lisans öğrenimi yapan astsubaylara, subaylar gibi yüksek lisans öğrenimi kıdemi verilmesini amaçlıyor.

Teklifle, subay veya astsubay nasbedildikten (atandıktan) sonra öğrenim, kurs, staj ve sürekli görev nedeniyle yurtdışına gidenlerle, Silahlı Kuvvetler hesabına yurtiçinde öğrenim yapanların yükümlülükleri yeniden düzenleniyor.

Buna göre, subay veya astsubay nasbediltikten sonra yabancı memleketlere 6 ay veya daha fazla süreyle öğrenim, staj, kurs, ihtisas ve görgü ve bilgilerini artırmak maksadıyla gidenlerin yükümlülükleri, masrafların ödenme şekline bakılmaksızın, gidiş ve dönüş tarihleri arasında geçen sürenin iki katına kadar uzatılacak. Subay veya astsubay nasbedildikten sonra Silahlı Kuvvetler hesabına yurt içindeki fakülte ve yüksek okullarda, öğrenim veya meslekleriyle ilgili ihtisas yapanların yükümlülükleri buralarda geçen sürelerin yarısı kadar uzatılacak.

Yurtdışı sürekli göreve atanan subay veya astsubayların yükümlülükleri buralarda geçen süreler kadar uzatılacak; ancak, yaş haddinden veya kadrosuzluktan emekli olabileceklere bu yükümlülük süresi uygulanmayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber