Başkan, Tüzmen'i kandırdı iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Nisan 2009 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in, Mersin'in Aydıncık ilçesini ziyareti sırasında, AKP'li Belediye Başkanı Ferat Aktan'ın neredeyse hurdaya ayrılacak kadar eski bir otomobili makam aracı olarak göstermesi tartışmaya neden oldu

Eski Başkan CHP'li Ahmet Bahar, ?Yeni bir makam aracı olmasına karşılık, eski aracı gösteren Başkan, Bakan Tüzmen'i kandırmıştır? dedi.

Tüzmen, 17 Nisan'da Aydıncık ilçesini ziyareti sırasında, seçimi kazanan Aktan'ı makamında ziyaret etti.

Aktan, çıkışta belediye binasının önünde bulunan 1990 model Ford Taunus marka otomobilin makam aracı olduğunu söyleyince şaşıran Tüzmen, ?Bu nadir karşılaşılan bir durum? diyerek AKP'li Başkan ile eski otomobilin önünde poz verdi. Çekilen fotoğraflar gazetelerde yayımlandı.

?2000'de yeni araç aldık'

CHP'den iki dönem üst üste belediye başkanlığı yapan, 29 Mart'taki seçimi 1000 oy farkla kaybeden Bahar ise, 2000'de Ford Focus marka bir hizmet aracı aldıklarını belirterek, ?Bu araç 33 YC 555 plakalı olarak belediyenin demirbaşına kayıtlıdır. Başkan, Bakan Tüzmen'i kandırmıştır. Kendini makam arabasıyla acındırarak belediye başkanlığı yapılmaz? dedi. AKP'li Aktan, gazetecilerin Ford Focus marka makam aracı anımsatması üzerine, ?Bizden önceki başkan kullanıyordu. Ancak, ben bu aracı ambulansa döndüreceğim? yanıtını verdi.


Mersin'in Aydıncık ilçesinde Bakan Kürşad Tüzmen'e hurda bir aracı makam otomobili olarak gösteren AKP'li Başkan'ın doğru söylemediğini belirten eski CHP'li Belediye Başkanı, ?2000 yılında yeni bir araç aldık' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber