20 TL'lik cep telefonu gasp etti, 10 yıl hapis yedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2009 14:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Sakarya'da 17 yaşındaki bir gencin cep telefonunu boğazına çakı dayayarak gasp ettiği gerekçesiyle yargılanan 19 yaşındaki sanık, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Adapazarı ilçesi Çark Caddesi'nde Ocak ayında meydana gelen olayda, Y.E.B. adlı öğrencinin cep telefonunu boğazına bıçak dayayarak gasp ettiği iddiasıyla yargılanan O.K. Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

Tutuklu sanık O.K., savunmasında mağdur Y.E.B'nin cep telefonunu kendi isteğiyle müzik dinlemesi için kendisine verdiğini öne sürdü. Mağduru daha önce tanımadığını ve olay gecesi birlikte alkol aldıklarını iddia eden O.K., "Olay günü 3 şişe bira içtikten sonra dolaşmaya çıktım. Bir parkta Y.E.B. ile arkadaşlarını gördüm. Yanlarına oturdum. Bir süre konuştuk. Daha sonra Y.E.B'nin arkadaşları ayrıldı. Ben, mağdur olduğu belirtilen şahısla daha sonra bira alarak Çark Caddesi üzerindeki boş arsaya geldik. Burada birlikte alkol aldık. Y.E.B. bana müzik dinlemem için kendi rızasıyla cep telefonunu verdi. Bir süre sonra ben tuvalete gideceğimi söyleyerek kendisine beklemesini söyledim. Geri döndüğümde gitmişti. Bir gün sonra kendisini bulamayınca cep telefonunu satmaya karar verdim. Telefonu 20 TL'ye arkadaşıma sattım. Ben telefonu çakı ya da kırık şişe göstererek tehditle almadım. Telefonu kendi rızasıyla bana verdi." dedi.

Mahkeme heyeti, 'silahla geceleyin gasp' suçundan tutuklu olarak yargılanan sanık O.K'yı suçun işleniş biçimini göz önünde bulundurarak 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmalardaki bazı açıklamalarının suçun sübutuna ve nitelenmesine yardımcı etken olduğu kanaatine varan mahkeme heyeti, sanığa verilen cezayı 10 yıla indirdi.

OLAY

25 Ocak'ta Çark Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre, alkollü olduğu belirtilen O.K., arkadaşlarıyla birlikte bir parkta oturan Y.E.B'nin cep telefonunu görüşme yaptığı sırada elinden almıştı. O.K. ısrarla telefonunu isteyen Y.E.B'nin boğazına çakı dayayıp ölümle tehdit ederek cep telefonunu geri vermemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber