Kumlu: Taksim'e izin verilmemesi sevincimize gölge düşürdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2009 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, konfederasyonun, 1 Mayıs kutlamalarını Taksim Meydanı'nda yapma başvurusunun İstanbul Valiliğince reddedilmesiyle ilgili, "Taksim'e izin verilmemesi, 1 Mayıs'ın tatil edilmesi sevincine gölge düşürmüştür" dedi.

Kumlu, yaptığı yazılı açıklamada, Başkanlar Kurulunun aldığı karar gereği, 20 Nisanda valiliğe başvuruda bulunarak, 1 Mayıs kutlamalarını Taksim'de yapmak üzere izin istediklerini ancak dün akşam saatlerinde bu talebin reddedildiğinin bildirildiğini ifade etti.

İstanbul Valiliğinin kararını, 1 Mayıs'ın "Emek ve Dayanışma Bayramı" ilan edildiği günlerde, "yasaksız bir Türkiye özlemi" adına kaygıyla karşıladıklarını belirten Kumlu, şunları kaydetti:

"Türk-İş, valiliğin bu kararı ile Taksim Meydanı'nda yaşanacak coşkulu kucaklaşma, Taksim şehitlerini kitlesel olarak anabilme ve Taksim korkularından arınabilme fırsatının bir kez daha kaçırıldığını düşünmekte, bundan ülkemiz adına üzüntü duymaktadır. Taksim'e izin verilmemesi, 1 Mayıs'ın tatil edilmesi sevincine gölge düşürmüştür.

Ancak Türk-İş, Taksim tartışmalarının İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarına engel oluşturmasına izin vermeyecektir. Türk-İş, yine Başkanlar Kurulu kararı gereği daha önce de açıkladığı gibi 1 Mayıs'ı bu yıl İstanbul'da Kadıköy Meydanı'nda kutlayacak, izin için valiliğe gerekli başvuruyu yapacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber