Flaş! Poyrazköy'de 2'inci 'büyük' yeraltı cephaneliği...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2009 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
16:51 - Poyrazköy'de yeni mühimmatlar bulundu

(CİHAN)- Beykoz'daki Ergenekon kazılarında bulunan yeni malzemelerin miktarı netleşmeye başladı.

İki ayrı yerde yürütülen kazı çalışmalarında yeni mühümmitlar bulundu. Kazılarda 23 adet işaret fişeği, 13 adet sis bombası, 50 metrelik saniyeli fitil, 2 bin civarında fişek, bin 500 adet M16 tüfek mermisi, 500 adet 9 milimetre çapında mermi, 5'i boş 11 adet lav silahı, 5 bubi tuzağı, 10 adet el bombası ve 4 adet el bombası fünyesi olduğu belirtildi. Bölgedeki kazı çalışmalarında bulunan malzemelerin envanter çalışması devam ediyor.

Öte yandan Keçilik mevkiindeki kazıların ilk gününde bulunan malzemelere ilişkin kriminal tetkiklerin de yapıldığı belirtildi. İlk belirlemelere göre silahların büyük çoğunluğunun üzerinde herhangi bir parmak izi bulunmadığı ortaya çıktı. Bölgede bulunan Olay Yeri İnceleme birimi görevlileri yeni bulunan malzemeler üzerinde de parmak izi incelemesi yapıyor.

ÇARPICI AYRINTI

Bu arada ilginç bir bilgi daha ortaya çıktı. Kazı bölgesinde dün de büyük bir mühimmat deposu bulunduğunu ancak basından ve kamuoyundan özenle gizlendiği öğrenildi.

İLK GÜN KAZILARININ BİLANÇOSU

21 Nisan'da başlayan kazılarda; 11 adet el bombası, yaklaşık bir kilo C4 patlayıcı madde, 10 adet el bombası, korteks malzemesi,( bomba yapımında kullanılan) 1250 adet tabanca mermisi, 3 bine yakın farklı çaplarda mermi, 22 adet el bombası tapası, 7 adet gaz bombası, 16 adet aydınlatma fişeği, 11 adet sis bombası ve 3 gösteri bombası bulunmuştu.

12:135 - Poyrazköy'de kazı sürüyor; 8 gazeteci gözaltında

(İHA)- Beykoz Poyrazköy'deki İstek Vakfı'na ait arazide başlatılan kazı çalışmaları 4. gününde de devam ederken, bölgede görüntü almaya çalışan 8 gazeteci gözaltına alındı.

Önceki gün ele geçirilen silah ve cephanelerin ardından Poyrazköy, Keçilik mevkiindeki çalışmalara bugün de devam ediliyor. Sabah erken saatlerde bölgeye gelen çok sayıda polis ekibi, kazı bölgesine geçti. Cumhuriyet savcılarının gözetiminde devam eden kazı çalışmalarının bölgede değişik noktalarda sürdürüldüğü belirtildi.

Öte yandan kazı çalışmalarının sürdürüldüğü Sualtı Grup Komutanlığı yakınındaki araziyi görüntülemek isteyen 8 gazeteci askeri birlikler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Gazetecilerin kimliklerine ve makinelerine el konulurken, gazetecilerin ne zaman serbest bırakılacağı ise açıklanmadı.

11:50 - İstek Vakfı arazisinde kazılar yeniden başladı

AA - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Beykoz ilçesine bağlı Poyrazköy'deki kazı çalışmaları yeniden başladı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarının talimatıyla Keçilik mevkisindeki ormanlık alanda yapılan kazı çalışmalarına dün akşam saatlerinde ara verilmişti.

Bu arada kazı yapılan alana olay yeri inceleme ekipleri ile terörle mücadele şube ekipleri geldi. Arazide detektörlerle belirlenen alanlar işaretlenerek, iş makineleri ve insan gücüyle kazılar ve araştırmalar devam ediyor.

Kazı çalışmalarında, lav silahları, el bombası, aydınlatma fişeği, sis bombası, çeşitli çapta fişek ve mermi ile patlayıcılar bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber