Kamu personeli reformu esas olarak ek ödemeleri kaldırmalıdır

Haber Giriş : 23 Aralık 2004 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asıl Ücret Adaletsizliği, bazı kurumlarda ödenen Ek Ücretlerdir. Çeşitli gelir fonları adı altında sadece bazı kurum ve birim personeline ödenen bu Ek Ücretler (Döner Sermaye, Mesai, İkramiye, Ders Ücreti v.b. gibi...) ücret dengesizliğinin ve gelir dağılımı adaletsizliğinin en büyük sebeplerinden birisidir. Bilhassa Üniversitelerde ki bu keyfi ve kişiye özel ödenen ek ücretler, ya kaldırılmalı veya adalet sağlanarak, hiyerarşik bir düzenleme getirilmelidir.

Kamu personeli arasında "eşit işe eşit ücret" ilkesinin hayata geçirilmesi için yapılması gereken, maaş bordrosu farklılıklarının sadece SINIF-UNVAN, TAHSİL ve HİZMET yılına göre belirlenmesini sağlamak olmalıdır. Aksi bir uygulama, daha önce İşçi - Memur arasında yaşanan sorunlar örneğinde olduğu gibi, bu kez de kurumsal anlamda yaşanacaktır..

Ayrıca, eşleri çalışmayan % 40 gibi kamu çalışanına ve lojmanda oturmayan memurlara ne gibi sosyal haklar sağlanacaktır?

Bu düzenlemeler yapılırken, yukarıda belirtilen ücret adaletsizlikleri göz önüne alınmadığı takdirde, bu sorunlar devam edecektir.

Saygılarımla...

Yorum yapan: OKTAY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber