Kaymakam, Türkçesine bakan yok diye İngilizce afiş astırdı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2009 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Geyve Kaymakamı Süleyman Erdoğan, halkın gıda güvenliğine dikkatini çekmek amacıyla ilçe merkezine İngilizce ?Do you know, what you are eating?? (Ne yediğini biliyor musun) yazılı afiş astırdı

Erdoğan, şubatta İstanbul'da İçişleri, Milli Eğitim, Sanayi ve Ticaret, Kültür ve Turizm ile Tarım ve Köyişleri bakanlarının, halkın gıda güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla protokol imzaladıklarını hatırlatarak, protokol gereğince ?Güvenli Gıda, Güvenli Yaşam? konulu kampanya başlatıldığını ve ilçede uygulamayı sürdürdüklerini söyledi. Erdoğan, şunları kaydetti:

?Dikkat çeksin diye'

?Kampanya kapsamında değişik afişler, materyaller ve CD'ler hazırlandı. Bu afiş de bunlardan biri. Türkçe afişlere halkımız dikkat etmiyor ama yabancı içerikli olursa daha dikkatli yaklaşıyor. Bu afiş de halkın dikkatini çekmek için asıldı. Halkta değişik söylemler oluyor. ?Niye İngilizce, Türkçe değil' diye. Biz de diyoruz ki İngilizce afişin karşısında daha büyük boyutta Türkçe ?Güvenli gıda, sağlıklı yaşam', ?Yediğine içtiğine dikkat et', 'Güvenli Gıdalar tüket' diye afişler var. Halkımız bu tür Türkçe afişlere yoğunlaşmıyor da İngilizce afişlere yoğunlaşıyor. Demek ki bizim tezimiz doğru.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber