Siirt cezaevinde isyan

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Nisan 2009 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİİRT E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki mahkumlar, henüz belirlemeyen nedenle isyan çıkardı. Mahkumlardan 5-6'sının cezaevinin çatısına çıkarak ateşe verdiği görüldü.

Cezaevi çevresinde çok sıkı güvenlik önlemleri alınırken, cezaevi içine çok sayıda itfaiye aracı ile ambulans gönderildi. Bölgeye takviye güvenlik ekipleri gönderildi. Cezaevinden patlama sesleri duyuldu. Mahkumların ?Baskılar bizi yıldıramaz, Tecrite son, işkenceye son' sloganları attıkları duyuldu.

Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nde saat 13.00 sıralarında 'Aypek' olarak adlandırılan hırsızlık ve yağmalama suçlarından tutukluların çıkardığı isyanda ikna çalışmaları devam ediyor.

Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bugün saat 13.00 sıralarında yaklaşık 15 kişinin katılımı ile başlayan isyan devam ediyor. Cezaevi içinden dumanlar yükselirken mahkumlar cezaevinin çatılarına çıktı. Çatıya çıkan mahkumlar, "Demokrasi istiyoruz" şeklinde slogan atarken mahkumların tahliyesi için cezaevi araçları getirildi. Cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri alınırken Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul ve Adalet Komisyonu Başkanı Uğur Akbulut da cezaevine gitti.

Edinilen bilgiye göre H.A. adlı tutuklunun elebaşılığını yaptığı 'Aypek' olarak adlandırılan hırsızlık ve yağmalama suçlarından tutuklu ve hükümlü 15 kişi sağlık ve benzeri sorunları öne sürerek cezaevinin yan çatısına çıktı ve, "Demokrasi istiyoruz. Baskı istemiyoruz" şeklinde slogan attı.

Mahkumlar daha sonra üzerlerindeki giysileri bacalara sokarak ateşe verdi. İkna çalışmaları sonucunda mahkumların önemli bir bölümünün çatından inmeleri için ikna edildikleri belirtiliyor. Cezaevinde rutin ziyaretler

tekrar başlarken basın mensupları olay yerinden uzaklaştırıldı.

Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki isyan sona erdi

- Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nde isyan sona erdi.

Edinilen bilgiye göre, Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nde "hırsızlık" suçundan tutuklu bulunan ve elebaşılığını mahkum H.A'nın yaptığı bir grubun başlattığı isyan, cezaevine gelen Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, Adalet Komisyonu Başkanı Uğur Akbulut ve Baro Başkanı Mehmet Ali Özer'in girişimleriyle sona erdi.

Cezaevinin çatısına çıkıp ateş yakan gruptakilerin, ikna edilerek çatıdan indirildiği bildirildi.

Gruptakilerin, cezaevindeki koşullara tepki amacıyla isyan çıkardığı belirtildi.

AA - Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber