Türk-İş'ten Kadıköy'e davet, DİSK ve KESK Taksim'de kararlı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2009 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk-İş Başkanı Kumlu'dan Kadıköy'e davet

Ankara - Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, İstanbul Kadıköy Meydanı'nda yapacakları 1 Mayıs kutlamalarına işçi ve işveren ve memur konfederasyonları ile tüm emek ve meslek örgütlerini davet etti.

Kumlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun aldığı karar gereği, 1 Mayıs kutlamalarına Taksim Meydanı'nın açılması için İstanbul Valiliği'ne başvurduklarını, Valiliğin Türk-İş'in talebini reddettiğini hatırlattı.

Türk-İş'in "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü"nü, alan tartışmalarının dışına çıkarak kutlama kararında olduğunu ifade eden Kumlu, Taksim talebinin reddedilmesi üzerine, Kadıköy İskele Meydanı için başvuruda bulunduklarını ve taleplerinin Valilik tarafından kabul edildiğini belirtti.

Konfederasyonun, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü"nü, İstanbul'da Kadıköy İskele Meydanı'nda kutlayacağını bildiren Kumlu, "Türk-İş'e bağlı sendikalara üye işçiler ile destek veren emek ve meslek örgütleri, saat 10.00 itibariyle İstanbul Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde buluşacak, saat 10.30'da Kadıköy İskele Meydanı'na yürüyüş başlayacaktır. Meydanda gerçekleştirilecek kutlamaların başlama saati ise 12.00 olacaktır" dedi.

Kumlu, Türk-İş'in bu davetinin, işçi ve memur konfederasyonları ile emek ve meslek örgütlerine yazılı olarak da iletildiğini bildirdi.



DİSK ve KESK'in Taksim ısrarı sürüyor

ANKARA- Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı ile görüşen DİSK ve KESK, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama ısrarlarını sürdürüyor. İki Konfederasyonun Başkanları yaptıkları basın toplantısında birbirine benzer açıklamalarda bulundu. İki Konfederasyonunun Başkanı, "1 Mayıs artık bayram olmuştur. 1 Mayıs'ın Taksim'de yapılıp yapılmayacağı, İstanbul Valisi'nin karar vereceği bir durum olmaktan çıkmıştır. Taleplerimizin karşılanmasını bekliyoruz." görüşünde birleşti.

DİSK Taksim'de kararlı

Ankara - DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Kani Beko, konfederasyon olarak, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, en geniş katılımla Taksim Meydanı'nda kutlayacaklarını bildirdi.

Beko, Olgunlar Sokak'taki Madenci Anıtı önünde yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ın, Emek ve Dayanışma Günü olarak resmi tatil ilan edildiğini hatırlatarak, bu kararı alan tüm milletvekillerine teşekkür etti. 1 Mayıs'ın, tüm dünyada işçilerin demokratik hak ve taleplerini gündeme getirdikleri, birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutlandığını ifade eden Beko, bütün dünyada bayram havasında kutlanan 1 Mayıs'ın Türkiye'de bugüne kadar gerilimler yaratılarak, kutlamalara gölge düşürülerek, çeşitli vesilelerle engellenmek istendiğini öne sürdü.

Kani Beko, "Burada asıl hedeflenilen, demokrasi ve özgürlükler mücadelesinin engellenmesi, birlik ve dayanışmamızın önüne set çekilerek bu mücadelenin zayıflatılmak istenmesidir. Bu oyunları bu yıl boşa çıkartarak 1 Mayıs'ı hak ettiği anlam ve önemle kutlamakta kararlıyız" dedi.

Beko, bunu, 1 Mayıs 1977'de Taksim Meydanı'nda çıkan olaylarda hayatını kaybeden 36 vatandaşa vicdanen borçlu olduklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber