29 Nisan 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2009 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için Çek Cumhuriyeti'ne gidecek.

- Gül, hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus tarafından Cumhurbaşkanlığında resmi törenle karşılanacak.

- Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Gül ve Klaus, ortak basın toplantısı yapacak.

- Cumhurbaşkanı Gül, Temsilciler Meclisi Başkanı Miloslav Vlcek ile bir araya gelecek.

- Çek Cumhurbaşkanı Klaus, Cumhurbaşkanı Gül'ün onuruna akşam yemeği verecek.

2- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Sri Lanka Parlamento Başkanı W.J.M Lokubandara ile bir araya gelecek, daha sonra heyetler arası görüşmeye geçilecek.

- Toptan, Sri Lanka Parlamento Başkanı ve beraberindeki heyet onuruna öğle yemeği verecek.

- TBMM Başkanı Toptan, Emniyet Genel Müdürlüğü ve UNICEF tarafından Ankara'da ortaklaşa düzenlenen "Dünya Çocuklarının Mutlu Geleceği İçin Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Uluslararası Sempozyumu"nun kapanış töreni ile Mecliste verilecek resepsiyona da katılacak. (Saat: 15.00/19.00)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ilçe belediye başkanlarının AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantısına katılacak.

4- Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay Karargahı'nda "İletişim Toplantısı" yapacak.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Bursa'da düzenlenen "1. Uludağ Ekonomi Zirvesi"nin açılışına katılacak.

6- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir'i, AB Genel Sekreterliğinde kabul edecek.

7- Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Başbakanlık Merkez Bina'da, Kazakistan Milli Meclisi milletvekili heyetini kabul edecek.

8- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde fidan dikim törenine katılacak.

- Eroğlu ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediye Çocuk Meclisi'ni makamında kabul edecek.

9- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, THY Genel Müdürü Temel Kotil, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve TÜROFED Başkanı Ahmet Barut ile "iç turizmin canlandırılması amacıyla" düzenlenen kampanyaya ilişkin İstanbul'daki tanıtım toplantısına katılacak.

10- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhuriyet Meclisinde temsil edilen siyasi parti yetkililerini kabul edecek.

11- Meksika'da ortaya çıkan ve çeşitli ülkelerde de görülen domuz gribi salgınıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

12- TBMM'den...

- Genel Kurulda, posta çeki hesapları arasında yapılacak para aktarma işlemlerinden ücret alınmasına olanak sağlayan kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gelir Vergisi Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı görüşülecek.

- Adalet Komisyonunda, Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun Tasarısı ele alınacak.

13- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin'in Ankara Büyükelçisi ve Türk Diyanet Vakıf-Sen heyetiyle Parti Genel Merkezi'nde ayrı ayrı görüşecek, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu'nu ziyaret edecek.

14- Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün ve Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş'un katılacağı, "İşsiz Gençler İçin Yeni İş Fırsatı: E-Ticaret ve Veri Güvenliği Kazandırılmış Gençler Projesi"nin tanıtım toplantısı, Ankara'da yapılacak.

15- İstanbul Sanayi Odasında (İSO), Dünyada yaşanan küresel ekonomik durgunluğun Türkiye'ye yansımalarının değerlendirileceği "Krizden Çıkışta KOBİ Finans sektörü işbirliği" konulu etkinlik gerçekleştirilecek.

16- Kentleşme şurası gelecek hafta toplanıyor.

- Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca düzenlenen şurada, kentleşme ilke ve stratejileri belirlenecek.

- Şura çalışmaları kapsamında, 151 kurum ve kuruluştan temsilcilerin yer aldığı 10 komisyon oluşturuldu.

- Komisyon raporlarından:

- "Şehircilik ve planlama bakanlığı kurulmalı"

- "Kentlerde otomobil kullanımına kısıtlama getirilmeli, yaya ve bisiklet ulaşımı birinci önceliğe oturtulmalı."

- "Türkiye'de her bina güneş enerjisiyle enerji üretme potansiyeline sahip. Güneş Mimarisi Yasası çıkarılmalı"

17- Bahçesinde gül yetiştiren de ilacını reçeteyle alabilecek.

- Bitki koruma ürünlerinin reçeteyle satılması zorunluluğu nedeniyle, hobi bahçesi bulunanlar, evinin bahçesinde meyve ağacı ve çiçek yetiştirenler ile "amatör çiftçilere" de, tarım ilacı alabilmeleri için reçete gerekecek.

- Tarımsal ilaç reçetesi, tarım il ve ilçe müdürlükleri elemanlarına ücretsiz veya tarım danışmanlarına ücret karşılığı yazdırabilecek.

- İlaç bayileri: "İlaç reçeteli satılsa bile, uygulama yanlış

yapılırsa, yine aynı olumsuz sonuçlar yaşanır."

18- Samsun'da "Türkçe Işığında Türk Birliği" paneli.

- Samsun Valiliği Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Koordinatörlüğü ile Ondokuzmayıs Üniversitesi Türkçe Kulübü tarafından düzenlenen panele TDK Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, konuşmacı olarak katılacak.

19- Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Hukuki ve Siyasi İşler Komitesi toplantısı Manisa'da yapılacak.

20- Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda, "meteorolojik destek verilen sektörlerle ihtiyaç analiz toplantısı"na katılacak.

21- Antalya Turizm Tanıtma Konseyi toplanacak.

22- Toplantı...Konferans...Tören...

- Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, 5-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek 12. Uluslararası Akdeniz Gençlik Şenliği ile ilgili basın toplantısı yapacak.

- Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, "Uluslararası Multidisipliner Kadın Kongresi"ne ilişkin bilgi vermek üzere basın toplantısı yapacak.

- Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Ankara'da, RTÜK Konferans Salonu'nda, "medya etiği" konusunda görüşlerini dile getierecek.

- İstanbul Teknik Üniversitesinde, TÜGİAD-İTÜ Yenilenebilir Enerji Platformu, "Yenilenebilir Enerjide Yatırım Fırsatları" konulu konferans verilecek.

- Kuveyt Türk Katılım Bankası, Avrupa ve Körfez bankaları aracılığıyla yeni bir murabaha sendikasyonu gerçekleştirmesi nedeniyle Kuwait Finance House Genel Müdürü ve Kuveyt Türk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammad Al Omar ile Genel Müdür Ufuk Uyan basın toplantısı yapacak.

- Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu, Zonguldak Demokrasi Platformu adına sendika binasında basın açıklaması yapacak.

- İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı yapılacak.

- Ege Yaş Sebze Meyve İhracatçıları Birliği ile Su Ürünleri İhracatçıları Birliğinin genel kurulları yapılacak.

- Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) tarafından düzenlenen "Astım Engel Değil" başlıklı bilgilendirme toplantısı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak.

- Orta Anadolu'nun en büyük arkeoloji müzesi olduğu bildirilen Sivas Arkeoloji Müzesi, törenle açılacak.

23- Bayanlar Hentbol Süper Ligi Play-off 1. Etap mücadelesi, Ankara ve İzmir'de birer maçla başlıyor.

- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Üsküdar Belediyesi, Maliye Milli Piyango ile Kastamonu Gençlik Merkezi karşı karşıya gelecek.

24- Teniste Davis Kupası Avrupa-Afrika 3. Grup mücadelesi, TED Kulübü kortlarında başlayacak.

25- Türkiye Basketbol İkinci Ligi Final Grubu 1. devre mücadelesi Konya'da sürüyor.

- İkinci günde Bornova Belediyesi ile Trabzonspor, İTÜ ile TOFAŞ karşılaşacak.

26- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında iki İngiliz takımı Manchester United ile Arsenal, Old Trafford Stadı'nda karşılaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber