Çelebi: 1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Nisan 2009 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Taksim'de 1 Mayıs 1977'de çıkan olaylarda hayatını kaybeden 36 kişi, Kazancı Yokuşu'nda düzenlenen törenle anıldı.

Taksim Meydanı'nda toplanan DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) üyeleri, ellerindeki kırmızı karanfillerle Kazancı Yokuşu'nun başındaki 1 Mayıs Anıtı önüne geldi.

Üzerinde 1977 yılında hayatını kaybedenlerin isimlerinin yazılı olduğu levha, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve KESK Genel Başkanı Sami Evren tarafından anıtın ön kısmına çakıldı. Ölenlerin anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından, 36 kişinin adı teker teker okundu. Her birinin adının okunmasının ardından gruptakiler "Yaşıyor" diye bağırdı.

Törende konuşan Çelebi, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması için irade ortaya koyanların üzerinde sorumluluk bulunduğunu ifade etti.

Çelebi, 4 örgütün temsilcileri olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Köksal Toptan ile görüştüklerini, onların konuya duyarlılık gösterdiklerini, ancak henüz bir cevap alamadıklarını belirterek, "Emek ve demokrasiden yana olanların vicdanları, 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamaktan yanadır" dedi.

1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama yönünde taleplerin bugüne kadar hep zulüm ve baskıyla engellendiğini öne süren Çelebi, "Bizim irademiz çok net. Biz 1 Mayıs'ta Taksim alanında olacağız. Bu bir inatlaşma değildir. Özgür ve coşkuyla 1 Mayıs'ı kutlamak istiyoruz" diye konuştu.

1 Mayıs'ın tatil edilmesinin önemli bir mücadelenin sonucu olduğuna dikkati çeken Çelebi, 1 Mayıs'ın özgürce kutlanılması halinde bunun da tarihe altın harflerle yazılacağını iddia etti.

Çelebi, gerilim yaratmak gibi bir dertleri olmadığına işaret ederek, "Diyarbakır'da bomba patlamış, askerler ölmüş. Bunları kınıyoruz. Nereden gelirse gelsin, şiddeti ve ve terörü kınıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber