TRT'de 400 personele 'kınama' cezası

Haber Giriş : 24 Aralık 2004 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışanlarının telefon görüşmelerini ödemek istemeyen TRT, personelin yakınlarıyla gizlice yaptığı telefon görüşmelerinin peşine düştü.

TRT Genel Müdürlüğü, telefon operasyonuyla çalkalanıyor. TRT yönetimi, özel görüşme faturası ödememek için yüzlerce personelin karısı, çocuğu ve diğer yakınlarıyla gizlice yaptığı telefon görüşmelerinin peşine düştü.

Kurumda özel telefon görüşmelerinin muhasebeye bildirilmesi gerekirken 400 personelin bir yıl boyunca hiç özel görüşme bildirmemesi dikkat çekti. TRT yönetimi bunun üzerine muhasebeye hiç özel telefon görüşmesi bildirmeyen 400 personele, "Bir yıl boyunca işyerinden karını veya çocuğunu hiç aramadın mı?" diye sordu. Bu personelin "Hayır görüşmedim, bu nedenle de muhasebeye bildirmedim" yanıtı üzerine Telekom'dan ayrıntılı telefon faturaları alındı. TRT Teftiş Kurulu, ayrıntılı faturaları inceleyerek, bir yıl boyunca karısı ve çocuğu dahil hiç özel görüşme yapmadığını söyleyen personelin, eş ve çocuklarına ait aranan numaraları tek tek belirledi.

Ardından da bu çalışanlara "Hani bir yıldır aramamıştın. Burada karının ve çocuğunun telefonlarının arandığı görülüyor. Onları kim aramış" diyerek suçüstü yaptı. Bu tespitin ardından, özel görüşme yaptığı halde bunu muhasebeye bildirmediği belirlenen yaklaşık 400 personele "kınama" cezası verildi. TRT Yasası'na göre kınama cezası alanların iki ikramiyesi kesiliyor.

İKİ İKRAMİYE GİTTİ

TRT personeline iki ayda bir, bir maaş tutarında olmak üzere toplam 6 maaş tutarında ikramiye ödeniyor. TRT'de ortalama kıdemdeki bir personel 1 milyar 200 milyon lira civarında ikramiye alıyor.

Kaçak görüşmeler arasında 3 milyar liraya kadar varan telefon görüşmeleri bulunduğu belirtiliyor. 400 kişiye iki ikramiye kesme cezası verilmesinin ardından TRT karıştı. Bunun üzerine yeniden durum değerlendirmesi yapan TRT yönetimi, 20-40 milyon lira gibi makul düzeyde özel telefon görüşmesi yapan bazı çalışanlara verdiği iki ikramiye kesme cezasını affetme kararı aldı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber