Davalar artık pul parasına takılmayacak

Haber Giriş : 25 Aralık 2004 07:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her fırsatta pul parası bulunmadığı için davaların geciktiğinden yakınan Adalet Bakanlığı, bu sorunu Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) ile anlaşarak çözdü.

Bakanlık ile PTT Genel Müdürlüğü arasında 20 Aralık'ta imzalanan protokolle, bundan böyle adli tebligat ve posta gönderilerinde resmi pul kullanılmayacak. Böylece Adalet Bakanlığı'nın sık sık dile getirdiği, ?pul paramız olmadığı için tebligat gönderemedik, davalar uzuyor' serzenişi ortadan kalkacak. Ayrıca, gazetelerde de ?pul parası olmadığı için yine tanık çağrılamadı' haberleri yer almayacak.

PTT şubelerinden gönderilecek olan adli ve idari yargı birimlerince gönderilmesi zorunlu adli tebligat ve posta gönderilerinden para alınmayacak. Bakanlık bunun yerine PTT nezdinde açılmış olan posta çeki hesabında para bulunduracak. Postaya verilecek resmi gönderilerin ücreti, gönderinin yapılacağı gün, Adalet Bakanlığı'nın posta çeki hesabından düşülecek. Bu uygulamayla, Adalet Bakanlığı artık elinde trilyonlarca liralık resmi pul bulundurma yükünden, PTT ise her yıl resmi pul basma maliyetinin önemli bir kısmından kurtulacak. PTT ile imzalanan protokolden önce, Adalet Bakanlığı zaman zaman pul parası bulmakta zorlanıyordu. Bu nedenle davaların biri bitmeden yenileri başlarken, duruşma araları da uzun süre alıyordu. Bilirkişiye giden davalar da geç dönüyordu. Kimi uyanık avukatlar da, davayı zamanaşımına sokmak için bu durumdan yararlanıyordu. Yeni uygulamayla tüm bunların önüne geçilmiş oldu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber