Ergenekon davasına yarın devam edilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2009 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- "Ergenekon" davasının 80. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen ve 12 gün ara verilen davanın bugünkü duruşmasına, Erkut Ersoy, Selim Akkurt, Ümit Sayın ve Mete Yalazangil dışındaki tutuklu 32 sanık katıldı. Duruşmada, tutuksuz sanıklardan Güler Kömürcü Öztürk, İsmail Eksik ve Rafet Arslan da hazır bulundu.

Hasan Hüseyin Özefe'nin mahkeme heyetine başkanlık yaptığı duruşma, tutuksuz sanık Rafet Arslan'ın savunmasıyla devam ediyor. Dava sürecinde bugüne kadar 49 sanığın ifadesi tamamlandı.

"Ergenekon" davasına yarın devam edilecek

- "Ergenekon" davasının tutuksuz sanıklarından İsmail Eksik ve Fuat Ermiş'in savunması ve çapraz sorgusu tamamlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davanın bugünkü duruşmasında savunmasını yapan tutuksuz sanıklardan İsmail Eksik, hakkındaki "örgüt üyesi olmak" suçlamasını kabul etmediğini belirtti.

Muzaffer Tekin'i genellikle ofisinde ziyaret ettiğini ifade eden Eksik, "Genellikle Kıbrıs savaşıyla ilgili, gazilik anılarını konuşurduk. Ben, iddia edildiği gibi bir örgüt görmedim, duymadım, davet edilmedim. Söyleyeceklerim bu kadar" diye konuştu.

Eksik'in, yaklaşık 5 dakika süren savunmasının ardından çapraz sorgusuna geçildi.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in "Ergenekon" davası sanıklarından kimleri tanıdığını sorduğu Eksik, Mehmet Zekeriya Öztürk ve Rafet Aslan'ı iyi tanıdığını, Oktay Yıldırım ve Mehmet Fikri Karadağ'ı da 1-2 kez gördüğünü söyledi.

Eksik, Muzaffer Tekin'in Danıştay saldırısıyla bağlantısı kurulursa saklanacağını söyleyip söylemediği yolundaki soruya, "Saklanacağım demedi. Böyle bir şeyde isminin geçmesi halinde kendisini öldüreceğini söyledi" karşılığını verdi.

Muzaffer Tekin'in intihar girişiminin kendisine telefonla bildirilmesi üzerine olay yerine gittiğini anlatan Eksik, "Gittiğimde yaralıydı. Sandalyenin üzerinde oturuyordu. Zekeriya Bey de kendisine bandaj yapıyordu" diye konuştu.

Duruşmada ifadesi alınan Fuat Ermiş de 9 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildiğini belirterek, birlikte cezavinde yattığı arkadaşlarını salonda selamladığını bildirdi.

Tutuklama maddelerinde "örgüt üyeliği" suçunun olmadığını ifade eden Ermiş, dava dosyasından bu suçun çıkarılmasını istedi.

Eviyle 18 kez yaptığı telefon görüşmesinin bile iddianamede yer aldığını anlatan Ermiş, SESAR'dan aldığı "Şok suikastler" adlı yazıyı kaynak göstererek internet sitesinde yayımladığını kaydetti.

Ermiş, İsmail Yıldız'ı gözaltına alındığında tanıdığını, Bekir Öztürk'ün dışında da sanıklardan hiçbirini tanımadığını öne sürdü.

Devletin düzenini değiştirmek ile yasaların suç saydığı herhangi bir hareketi olmadığını ve kastının bulunmadığını belirten Ermiş, "Hak, hukuk ve adalet adına beraatıma karar verilmesini istiyorum" dedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, duruşmaya yarın saat 09.30'da devam edilmesini kararlaştırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber