Savur adliyesi personeli mahkemelik oldu

Haber Giriş : 25 Aralık 2004 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de bir ilk yaşanacak. Savur Adliyesi'nin tüm personeli, zabıt ve tutanakları değiştirdikleri iddiasıyla yargılanacak...

YÜZLERCE kişiye ait zabıt ve keşif tutanaklarını değiştirdikleri iddiasıyla ilk kez bir adliyedeki hakim, savcı ve adliye personelinin tamamı Yargıtay'da yargılanacak. Mardin'e bağlı Savur ilçesinde görev yapan hakim, savcı, yazı işleri müdürü, mübaşir, hizmetli ve elektrikçiler, Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda ?müteselsilen zimmet', ?resmi belgede sahtecilik', ?görevi kötüye kullanma' ve ?görevi sırasında avukata sövme' suçlarını işledikleri iddiasıyla yargılanmaya başlayacaklar.

Kimler sanık oldu

Savur eski Cumhuriyet savcısı Mehmet Ali Erbil, hakim Rüksan Erbil, Cumhuriyet Savcısı İsmail Gökmen, eski Yazı İşleri Müdürü Abdüllatif Ay, İlçe Seçim Müdürü Osman Kaya, mübaşir Ali Sakız, eski hizmetli Taner Genç ve belediyede elektrikçi olan Edip Özkan önümüzdeki hafta Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda yargılanacak. İddianamede, hakim Rüksan Erbil, savcılar Mehmet Ali Erbil ve İsmail Gökmen, Yazı İşleri Müdürü Abdüllatif Ay ve diğer sanıklarla ilgili şöyle denildi:

Ehliyetsiz şoför

?Keşiflere, Yazı İşleri Müdürü Abdüllatif Ay'a ait otomobil ile gidildiği, aracı Seçim Müdürü Osman Kaya kullandığı halde, keşif tutanağında ehliyeti bulunmayan ve otomobil sürmesini bile bilmeyen, PTT memuru Hıdır Akpınar'ın şoför olarak gösterilip, adına ücret tahakkuk ettirildiği, tutanağa sahte imza atıldığı, tahakkuk etden paraların Abdüllatif Ay tarafından alındığı tesbit edilmiştir. Tahakkuk evrakının bazıları savcı Erbil, bazılarının Yazı İşleri Müdürü Abdüllatif Ay tarafından tahakkuk memuru sıfatıyla imzalandığı belirlendi.'

Okuma yazması yok

İddianamede, bilirkişi olarak, ?doğru dürüst okuma yazması bile olmayan Edip Özkan'ın görevlendirdiği' bilgisi yer aldı. İddianamede ayrıca, ?Günde 30-40 dosyanın keşfini icra ettikleri, tutanaklar matbu biçimde hazırlanıp, ilgililer ve sanıklara tutanakları okutturmadan imzalattırdıkları, bazı sanıklara yeniden tanzim edilen keşif zabıtların imzalattırdıkları, zaman zaman da keşif tutanaklarını adliyede düzenledikleri' belirtildi. Hakim, savcı ve adliye personelinin davasında son sözü Yargıtay Ceza Genel Kurulu söyleyecek.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber