Müdürleri başka bir okula atanan lise öğrencileri eylem yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2009 12:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Liseli öğrencilerden eylem

Etimesgut'ta, müdürleri başka bir okula atanan lisenin öğrencileri, derslere girmeyerek okul önünde, bazı velilerin de desteğiyle eylem yaptı.

Elvanköy İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Harun Özcan'ın başka bir okula atandığını öğrenen öğrencilerden bir grup, sabah ders saatinde okula girmeyerek bahçe kapısı önünde toplandı.

?Müdürümüzü istiyoruz?, ?Babamızı istiyoruz? diyen öğrencilere bazı veliler de destek verdi.

Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Aluç, okul müdürünün yıl sonu tatiline kısa bir süre kala başka bir okula atanmasına anlam veremediklerini belirtti.

Aluç, çok üzgün olduklarını, öğrencilerin de üzüldüğünü ifade ederek, çocuklarının derslere girmek istemediğini söyledi.

Okul müdürünün geri dönmesi için bazı velilerden ve öğrencilerden topladıkları imzaları Kaymakamlığa ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edeceklerini kaydeden Aluç, gerekirse Milli Eğitim Bakanlığına da yürüyeceklerini bildirdi.

Protesto sırasında okul bahçesine çıkan yeni müdür Mahmut Celal Metin, mikrofonla öğrencilere seslenerek, ?Sevginizi gösterdiniz. Dersinizin başına geçin. Bundan sonrası hem sizi hem başkasını üzecek? dedi.

Öğrenciler de okulun kuruluşunda Harun Özcan'ın bir işçi gibi çalıştığını ve çok şey kazandırdığını, ayrıca kendilerini de evlat gibi gördüğünü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber