Mezunları iş buluyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Mayıs 2009 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göklerin efendileri bu okulda yetişiyor

Türk ve uluslararası havacılık sektörüne pilot yetiştiren Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu kapılarını ilk kez AKŞAM'a açtı. AKŞAM, 45 dakikalık eğitim uçuşuna katılarak başarılı Türk pilotlarının aldığı eğitime havada tanıklık etti

Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu kapılarını ilk kez AKŞAM'a açtı. Deneyimli uzman öğretmen pilot Serkan Şener ile pilot öğrenci Atilla Çini'nin yaklaşık 45 dakikalık eğitim uçuşuna katıldım.

Tüm kontrollerin ardından havalanan Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu'na ait B/40 Tipi 4 kişilik eğitim uçağında pilot Şener ve Pilot öğrenci Atilla Çini tehlike durumunda yapılması gerekenleri tatbik etti. Pilot Şener öğrencisine en zor anda bile soğukkanlılığı elinden bırakmamanın önemini anlattı. Uçuş eğitiminin güvenli bir şekilde tamamlanmasının ardından uçak piste indi. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli verilen eğitimle ilgili bilgi verdi.

Okulda Havacılık Elektrik Elektroniği, Hava Trafik kontrol, Pilotaj, Sivil Hava Ulaştırma İletmeciliği ve Uçak Gövde-Motor Bakım olmak üzere 5 bölüm bulunduğunu vurgulayan Sürmeli, şu bilgileri verdi: ''Havacılık Elektrik Elektroniği bölümümüzde; Sivil Havacılık Sektörüne, Avrupa Havacılık Standardı JAR66/EASA Part 66 gereklilikleri doğrultusunda nitelikli bakım ve onarım elemanlarını yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Türkiye'de ilk ve tek olan Hava Trafik Kontrolü bölümümüz de ise; Türk hava sahası içerisinde emniyetli ve hızlı bir trafik akışını sağlayacak olan, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICEO) ve EUROCONTROL' un belirttiği standartlara göre hava trafik kontrolörlerini yetiştirilir. Ülkemizin yine ilk ve tek akademik pilotaj eğitimi okulumuzda veriliyor.'

MEZUNLAR İŞ BULUYOR

Rektör Sürmeli, 'Uçak Gövde-Motor Bakım bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz Türk Hava Yolları, Türk Hava Kuvvetleri Hava İkmal Bakım Merkezleri, özel havayolları işletmeleri ve diğer havacılık işletmelerinin teknik bölümlerinde çalışma imkanından yararlanabilmektedir' dedi.

Seyfullah SOLAK / ESKİŞEHİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber