Meclis'te bu hafta neler görüşülecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2009 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Meclis, bu hafta, uzun süredir gündeminde bekleyen Türkiye ile Suriye sınırındaki mayınlı bölgenin tarım alanı olarak düzenlenmesini öngören yasa tasarısı için mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye ile Suriye Arasındaki Kara Sınırı Boyunca Yapılacak Mayın Temizleme Faaliyetleri ile İhale İşlemlerine İlişkin Kanun Tasarısı, Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili iki ayrı düzenlemenin ele alınması bekleniyor.

Bu hafta ele alınacak diğer düzenleme ise Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı olacak. Tasarıya göre, rüşvet suçu; Türk vatandaşı ya da yabancının yurt dışında işlemesi halinde Türk kanunlarının uygulanacağı suçlar arasından çıkarılıyor. Böylece bir Türk vatandaşı, yurt dışında rüşvet verirse, Türkiye'de bulunması halinde, kovuşturma için Adalet Bakanının iznine gerek kalmayacak.

Genel Kurulda, bu hafta TSK ile ilgili iki ayrı düzenlemenin de yasalaşması bekleniyor.

AK Parti, CHP ve MHP'li milletvekillerince verilen ve TSK Personel Kanununda Değişiklik Yapılmasına ilişkin Yasa Teklifleri, kendi nam ve hesabına yüksek lisans öğrenimi yapan astsubaylara bir yıl kıdem verilmesi, subay ve astsubay olarak atandıktan sonra TSK hesabına yurt içinde öğrenim ve meslekleriyle ilgili ihtisas yapanların mecburi hizmet sürelerinin, eğitim ve ihtisas sürelerinin yarısı kadar uzatılmasını öngörüyor.

TSK'da İstihdam Edilecek Sözleşmeli Subay ve Astsubaylar Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı ise ihtiyaç duyulan sınıflarda istihdam edilmek üzere alınacak sözleşmeli subay ve astsubayların temini, yetiştirilmeleri, sınıflandırılmaları, hizmet şartları, yükselmeleri, atama ve yer değiştirmeleri, görev ve yükümlülükleri, özlük hakları ve muvazzaf subaylık ve astsubaylık statülerine geçmeleri ile ayırma ve ayrılma esaslarını düzenliyor.

TBMM'deki ihtisas komisyonları da gündemlerindeki konuları görüşmek üzere toplanacak.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu 13 Mayıs Çarşamba günü, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası ve kurtarma çalışmalarının tüm yönleriyle araştırılarak benzer durumların yaşanmaması için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu ise 12 Mayıs Salı günü toplanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber