Başbakan Erdoğan: Çoğu gitti azı kaldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2009 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de şu günlerde son 30, 40 yıllık meselelerin bir arada konuşulduğunu belirterek, ''Birbiriyle alakasız gibi görünen, birbiriyle uzak gibi görünen sorunların hangi kirli ellerle kördüğüm haline geldiğini görüyorsunuz'' dedi.

Erdoğan, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Malatya 3. Olağan İl Kongresi'nde bir konuşma yaptı. Erdoğan'ın konuşmasından önce AK Parti Malatya İl Teşkilatı'nca hazırlanan Erdoğan'ın annesi ve ailesiyle fotoğraflarının bulunduğu slayt gösterisi yapıldı. Gösteri sırasında duygulandığı görülen Erdoğan, konuşmasının başında da ''Anneler Günü'nü'' kutladı.

Başbakan Erdoğan, çok duygulu bir slayt gösterisi izlediklerini belirterek, ''Bugün Anneler günü. Onlar bizim varlık sebebimiz. Cennet annelerin ayağı altındadır, babaların değil. Annelerin ayaklarının altı öpülür, koklanır. Senede bir gün anneler günü bizim kültürümüzde yok. Kültürümüzde her gün anneler günüdür'' diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, 29 Mart yerel seçimlerinde Malatya'nın AK Parti'ye yüksek oranda destek veren iller arasında bulunduğunu belirterek, teşekkür ve tebrik etti.

Eylül'de Büyük Kongre yapacaklarını da anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:

''Her gün kendimizi tazeliyoruz. Ülke meselelerini yeni baştan ele alıyor, değişim siyasetine hız veriyoruz. Yaptıklarımızla yetinmiyor, koşmaya devam ediyoruz. Türkiye'yi kuşatan, kucaklayan bütün evrensel değerleri paylaşan, milletin hukukuna sahip çıkan bir partiyiz. Muhafazakar demokrat kimliğimizle 71.5 milyon vatandaşımızın hiçbirini ötekinden ayırmaksızın milleti bir bütün olarak sarıp sarmalayan bir siyasi hareketiz. Türkiye'nin bütün meseleleri meselemizdir, derdi derdimizdir, davası davamızdır. Bakın bugün olup biten her şey milletin gözü önünde cereyan ediyor. Türkiye şu günlerde son 30, 40 yıllık birikmiş meselelerinin hepsini bir arada konuşuyor. Birbiriyle alakasız gibi görünen, birbiriyle uzak gibi görünen sorunların hangi kirli ellerle kördüğüm haline geldiğini görüyorsunuz.''

-''FERHAT GİBİ AŞKIMIZ, SEVDAMIZ...''-

Partililerin, ''Malatya Seninle'' sözleriyle tempo tutmaları üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

''Hiç merak etmeyin, endişeniz olmasın bütün kesimlerin mutabık kaldığı temel meseleleri hala tartışıyoruz ama çoğu gitti azı kaldı. Ferhat gibi aşkımız sevdamız her gün biraz daha büyüyor. Yol aldıkça, düğümleri çözdükçe, milletimizin medeniyet yolculuğundan taviz vermedikçe, halkımıza hizmet ettikçe, adalet terazisinden gözümüzü ayırmadıkça, refahı yaygınlaştırdıkça, haksız rekabeti önledikçe Türkiye'nin yıldızı parlıyor, bunu böyle bilesiniz.''

Partililerin ''Kıskananlar çatlasın'' sözleri üzerine ise Erdoğan, ''Çatlasın mı?'' diye sordu ve ''Çatlamasın, çatlamasın. Onları da aramıza alalım, Onları da aramıza alacağız daha güçlü olacağız. Bazı gerçekleri bilmiyorlar. Bildikçe onlarda bu kervana katılacaklar. Merak etmeyin'' diye konuştu.

-''HERKESİN HUKUKU BİZİM OMUZLARIMIZDA''-

Çok daha aydınlık günlerin geleceğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Yeter ki milletçe bütünlüğümüzü bütün dünyaya gösterelim. Yeter ki güvene, istikrara, adalete büyük meşakkatlerle elde ettiğimiz kazanımlarımıza sahip çıkalım. Unutmayalım ki Cumhuriyetimizin en büyük kazanımı demokrasidir. Adalet ve kalkınma davamızı, muhasır medeniyet idealimizi ancak ve ancak demokrasi ile gerçekleştirebiliriz.

Bakınız, bugün hala birileri çıkıp millet iradesini, milletin seçme ve seçilme hakkını, milletin hür tercihini, benim aziz vatandaşlarımın oylarını tartışma konusu yapmak istiyor. Milletin seçimini, milletin AK Parti'ye olan teveccühünü hala içine sindiremeyenler, hazmedemeyenler var. Ben bunlara cevap verecek değilim. Aziz milletim vakti gelince zaten bunlara en güzel cevabı veriyor. Biz milletimizden ağır bir emanet devraldık. Son 4 seçimde, eğer buna referandumu da katarsak son 5 seçimde, milletimiz bize mesuliyeti çok farklı verdi. Bu emanet sadece bize oy verenlerin değil 71.5 milyon vatandaşımızın her birinin bize yüklediği bir emanettir. Türkiye'nin her ilinde, her ilçesinde, her beldesinde ve köyündeki her bir vatandaşımıza adaletle yaklaşmak bizim boynumuzun borcu. Her bir kardeşimizin, aziz milletimizin her bir ferdinin kendisini emniyet içerisinde hissetmesi bizim en büyük sorumluluğumuzdur.

Bizim hiç kimsenin inancıyla, mezhebiyle, etnik kökeniyle, yaşam tarzıyla işimiz olmaz. Alevi kardeşimin hukuku da bizim omuzlarımızdadır, Sünni kardeşimin hukuku da. Kürt kardeşimin hukuku da bizim omuzlarımızdadır, Çerkez kardeşimin, Lazın, Abazhanın, Boşnakın hukuku da bizim omuzlarımızdadır. Ayrıştırmak, farklılaştırmak bizim siyasetimizde kendisine asla yer bulamadı, bundan sonra da bulamayacak.''

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, bazı partililerin ''Allah'ına gurban'' diye tempo tutmaları üzerine de ''Sizlerin Allah'ınıza gurban'' karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber