Başbakan gözyaşlarını tutamadı

Haber Giriş : 10 Mayıs 2009 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kongrede Anneler günü için hazırlanan sinevizyon gösterisini izleyen Başbakan Erdoğan'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Annesi ile birlikte fotoğraflarını gören Başbakan Erdoğan'ın konuşmasındaki ilk mesajı da anneler günü ile ilgili oldu. Başbakan Erdoğan, "Az önce çok duygulu bir sinevizyon izledik. Bugün anneler günü. Onlar bizim varlık sebebimiz. Cennet annelerin ayakları altında, babaların değil. Annelerin ayaklarının altı öpülür. Onların ayaklarının altı koklanır ve ana gibi yar olmaz, en acılı anında onlar çok farklı yaklaşırlar bize. Onun için senede bir gün anneler günü. Bizim kültürümüzde yok. Bizim kültürümüzde her an anneler anıdır, Anneler günüdür. Ne anaya ne babaya öf bile dedirtmeyeceğiz. Bizim medeniyetimizde buda yoktur. Bu anlayış ile sizlerle bir aradayız" dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, büyük meşakkatlerle elde edilen kazanımlara sahip çıkılmasını istedi. Erdoğan, "Unutmayalım ki Cumhuriyetimizin en büyük kazanımı demokrasimizdir. Adalet ve kalkınma davamızı, muasır medeniyet idealimizi ancak ve ancak demokrasiyle gerçekleştirebiliriz." dedi.

Partisinin Malatya İl Kongresine katılan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, hala birilerinin çıkıp millet iradesini, milletin seçme ve seçilme hakkını ve hür iradesini tartışma konusu yapmak istediğini, milletin AK Parti'ye olan teveccühünü hala hazmedemeyenlerin olduğunu kaydetti. Bunlara cevap vermeyeceğini belirten Erdoğan, "Vakti gelince aziz milletimiz bunlara en güzel cevabı verecektir. Bizler milletimizden ağır bir emanet devir aldık. Son dört seçimde; buna referandumu da katarsak beş seçimde milletimiz bize mesuliyeti çok farklı verdi. Bu emanet sadece bize oy verenleri değil, 71.5 milyon vatandaşımızın her birimizin bize yüklediği bir emanettir. Türkiye'nin her ilinde, ilçesinde ve köyünde adaletle yaklaşmak bizim boynumuzun borcudur. Her bir kardeşimizin emniyet içinde hissetmesi bizim en büyük sorumluluğumuzdur." diye konuştu.

Hiç kimsenin inancı, mezhebi, etnik kökeni, yaşam tarzı ile işlerinin olmadığını vurgulayan Erdoğan, alevi ve sünnilerin hukukunun omuzlarında olduğunu belirtti. Başbakan, "Türk, Kürt, Çerkez, Lazın, Abazanın, Boşnak'ın hukuku da bizim omuzlarımızdadır. Ayrıştırmak, farklılaştırmak, bizim siyasetimizde asla kendisine yer bulamadı. Bundan sonra da bulamayacak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber