Öğretmen evinde yıpranmış bayrağa tepki

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Mayıs 2009 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ersin ERCAN- Sena AYÇİÇEK/ZONGULDAK, (DHA)

ZONGULDAK Öğretmen Evi'nin bahçesinde göndere asılı Türk Bayrağı'nın hali görenlerin tepkisini çekti. Öğretmen evi görevlileri, eskidiği için ay ve yıldızı görünmeyen, direğin üzerinde bir bez parçası gibi duran bayrağı indiremediklerini söyledi. Ancak, DHA'nın görüntülemesinin ardından bayrak direkten indirildi.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki Zonguldak Öğretmen Evi'nin bahçesinde göndere asılı Türk Bayrağı, görenleri şaşkına çevirdi. Rüzgar, fırtına ve yağmurdan eskiyen, ay ve yıldızı görünmez olan, ipinin kopması nedeniyle direğin üzerindeki makara bölümüne sıkışarak bez parçası gibi duran bayrak, çevre sakinlerinin ve öğretmen evinde konaklayanların da tepkisini çekti. Bayrağın bulunduğu bahçede oturan bir grup emekli öğretmen, bayrağın durumuna tepki göstererek, ?Çok kötü. Biz misafiriz burada. Ama kötü olduğunu kendi aramızda konuştuk. Böyle bir dikkatsizlik olmaz. Gelir gelmez benim dikkatimi çekti. İndirmesinin çok zor olduğunu söylediler. Hayır, nasıl çekildiyse öyle indirilir. Güzel bir görüntü değil? dedi.

Öğretmen evi görevlileri ise, yeni yapılan öğretmen evi binasına taşınacaklarını, uzun süredir değiştirilmeyen bayrağı daha önce indirmek istediklerini, ancak direğin yüksek ve ince olması nedeniyle başarılı olamadıklarını söyledi. Öğretmen evinin müdürü ise DHA muhabirlerinin görüşme talebini kabul etmedi. Görevlilerin, ?indirmek çok zor' dedikleri bayrak, DHA'nın görüntülemesinin ardından apar topar direkten indirildi. Direğe ise yeni bir bayrak çekilmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber